Barolosuolaa

Tein tätä suolaa ensimmäisen kerran kolmisen vuotta sitten kun vierailtuamme Riikka Sukulan viinitilalla Italiassa. Hän kertoi tekevänsä barolosuolaa pullon pohjalle jääneistä viininjämistä. Kuinka mahtava idea!

Meillä viininjämiä ei yleensä kauheasti jää tai jos jää, käytän ne ruokiin. Mutta olen ostanut sitten halvempaa viiniä, josta olen suolan tehnyt. Mies on tykästynyt baroloon, joten halvin löytynyt pullo porisemaan.

 

barolo suola suolankukka syötävä lahja

Punaviinisuola

1 pullo punaviiniä
250g suolaa (Fleur de Sel tai karkeaa merisuolaa)

Kaada pullollinen viiniä kattilaan ja anna sen kiehua hiljalleen kunnes jäljellä on kolmisen ruokalusikallista siirappimaista tahnaa. Varo loppuvaiheessa polttamasta viiniä pohjaan. Sekoita sitten suola siirapin joukkoon. Hiero suolaa lusikalla kunnes kaikki siirappipaakut ovat tasaisesti sekoittuneet suolaan.

Ripottele suola leivinpaperille pellille ja anna kuivua huoneenlämmössä tai alhaisella lämmöllä kiertoilmauunissa.

Laita kauniiseen purkkiin ja anna vaikka lahjaksi.

barolo suola suolankukka syötävä lahja