Pikaruokaa lohesta

Katson jo kuulemma liikaakin television ruokaohjelmia. Mutta ne ovat parhaita!! Saan niistä paljon ideoita ja kuten jo aiemmin olen maininnut, nautin kokkien työskentelyn seuraamisesta.

Tämä resepti on Jamie Oliverin 15 Minute Meals-ohjelmasta. Sarjassa Jamie tekee aina koko ruuan 15 minuutissa. Ihan siihen en tässä pääse, mutta kyllä tämä helposti alta puoleen tuntiin valmistuu. Tosin itse yleensä käsittelen kalan vasta tässä vaiheessa ruodottomaksi enkä muutenkaan keitä vettä tai valmistele muuta ennakkoon.

Misotahnaa voi ostaa esimerkiksi Tokyokanista. Tokyokan on ihana pieni japanilaisiin ruoka- ja keittiötarvikkeisiin suuntautunut liike Annankadulla. Täältä saat varmasti kaiken tarvittavan japanilaiseen ruuanlaittoon. Jos et saa misotahnaa käsiisi, voit korvata sen reilulla teelusikallisella misokeittojauhetta. Siivilöi silloin jauheesta mahdolliset sipulin- ja merilevänpalat pois.

Jamie Oliver 15 minuutin ateriat vihreä tee lohi resepti

Vihreäteelohi, kookosriisi ja misovihannekset

lohifilettä ruodottomana
2-3 rkl vihreää teetä
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä paistamiseen

1 tkl kookosmaitoa
300g basmatiriisiä
puolikas sitruuna

1 punainen tuore chili
pala inkivääriä
1 rkl misotahnaa
kourallinen korianteria
puolikkaan sitruunan mehu
2-3 rkl soijakastiketta
1 tl hunajaa

sokeriherneenpalkoja
varsiparsakaalia
(parsaa)

Koristeeksi limelohkoja

Aloita riisistä. Mittaa kattilaan purkillinen kookosmaitoa, kookosmaitopurkillinen riisiä ja vielä kerran samanlainen purkillinen vettä. Aseta päälle puolikas sitruuna, peitä kannella ja keitä 10min, jonka jälkeen sammuta levy. Riisi hautuu kypsäksi.

Riisin kiehuessa tee kasvisten kastike. Laita tehosekoittimeen puolikas chili (säästä toinen puoli koristeeksi). Jos haluat miedompaa, ota siemenet pois. Lisää inkivääri (ei tarvitse kuoria), misotahna, korianteri, sitruunanmehu, soija ja hunaja. Surauta tasaiseksi ja laita sivuun odottamaan.

Seuraavaksi valmistele kasvikset. Leikkaa herneiden kärjet ja siivoa varsiparsakaalien kuivat varrenpäät pois (samoin parsan, jos käytät sitä). Keitä tai höyrytä kasvikset niin, että ne ovat melko pehmeitä, mutta vielä napakoita. Herneet tarvitsevat käytännössä vain lämmityksen, joten lisää ne viimeisenä.

Paista seuraavaksi kalat. Aseta palat laudalle ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle vihreä tee. Tähän käy mikä tahansa huonolaatuinenkin tee, ihan vaikka pussista. Paista kaloja ensin nahkapuoli alaspäin. Käännä ne sitten toisin päin ja kuori nahka pois. Rapea nahka lähtee irti ihan nostamalla. Lohi ei vaadi pitkää kypsentämistä, ihan pari minuuttia puoleltaan. Jamie suosittelee vielä irroitetun nahan paistamista rapeaksi, mutta omassa lohessani oli vielä suomut pinnassa, joten heitin nahat pois.

Nyt kaiken pitäisi olla valmiina. Sekoita kastike kasviksiin ja nosta sitruuna pois riisikattilasta puristaen mehut riisin joukkoon. Tarjoile limelohkojen, korianterin ja chilisiivujen kanssa

Jamie Oliver 15 minuutin ateriat vihreä tee lohi resepti

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.