Moscow Mule

Moscow Mule on suosittu juoma etenkin Yhdysvalloissa ja saanut jalansijaa Suomessakin sen ollessa Teemu Selänteen suosikkijuoma. Mukava juomahan tuo onkin, raikas ja kesäinen. Makua voi muokata omaan makuun sopivaksi vaihtamalla ginger alen esimerkiksi voimakkaampaan ginger beeriin. Jotkut käyttävät koristeena minttua, mutta se ei alkuperäiseen ohjeeseen kuulu. Perinteisesti juoma tarjotaan kuparimukista, mutta hyvin se menee alas tavallisestakin lasista.

Tarinoita juoman alkuperästä on taas useampia. Siitä ei taida olla epäselvyyttä, että juoma on kehitetty 40-luvulla, jolloin vodka ei vielä ollut suosittu juoma Yhdysvalloissa. Siitä kuka, miten ja miksi se on kehitetty taas on väittelyä. Yksi tarina kertoo johtajien tapaamisesta, jossa mm. Smirnoffin ja ginger beer -yhtiön johtajat yrittivät keksiä keinoja myydä tuotteitaan ja kappas, Moscow Mule keksittiin yhdistämällä kahden yhtiön tuotteet. Toinen tarina taas kertoo, että baarinpitäjä halusi tyhjentää varastosta käyttökelvottomat tuotteet ja yhdisti ne saaden aikaiseksi hyvin myyvän juoman. Niin tai näin, mutta hyvä siitä tuli.

Kuvista tuli nyt todella huonoja, mutta pitänee ottaa jossain vaiheessa parempia.
Ihana muuten tuo Koskenkorvan uudelleenbrändäys. Todella kaunis pullo puisine korkkeineen. Ei tule ikävä niitä vanhoja pulloja. Oli muuten ensimmäinen kerta ikinä kun ostin ”kossua” ja ihan vaan pullon takia.

Moskovan muuli drinkki cocktail Fever-Tree ginger ale Gray Goose vodka lime

Moscow Mule

4 cl vodkaa
12 cl Ginger alea (tai ginger beer)
2 cl limemehua
jäitä

limelohkoja

Kaada vodka ja ginger ale lasiin jäiden päälle. Sekoita ja lisää limemehu. Sekoita vielä varovasti ja koristele limelohkoilla.

Moskovan muuli drinkki cocktail Fever-Tree ginger ale Gray Goose vodka lime

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.