Oodi Kustaville

Ystävällämme on mökki Kustavin saaristossa ja yleensä aina kun menemme käymään siellä, hänellä tuntuu olleen italianpataa lounaana. Tämä resepti on siis omistettu tuolle Raision Karvanaamalle.

Välillä pitää kirjoitella näistä perusjutuistakin. Helppoa nopeaa ruokaa. Perusmakuja, jota nuoremmatkin kotikokit osaavat tehdä. Usein ihmiset tuntuvat tekevän italianpadan pussiaineksista, mutta omasta mielestäni itse tehty on aina parempaa. Tiedän mitä pataan on laitettu ja reseptiä voi tuunata oman maun mukaan. Tähän voi lähteä lisäämään kasviksia kuten parsakaalia tai porkkanaa. Tai jättää jotain pois, kuten itse jätin tällä kertaa paprikan laittamatta. Tein myös padan täysjyväspaghettiin, joka on mielestäni maistuvampaa ja suutuntuma on parempi.

Tarjoa italianpata raikkaan salaatin kera. Tätä kannattaa tehdä isompi määrä. Ruoka vaan paranee kun lämmität sen seuraavana päivänä lounaaksi, sillä maut ovat tasaantuneet. Se myös kestää pakastamisen hyvin.

Italian pata koskenlaskija spaghetti barilla nopea ruoka arkeen

Italianpata

400g jauhelihaa
mausteita (suola, pippuri, paprika, chili, jeera, provencen yrtit jne)
1-2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 paprika
2rkl tomaattipyre
1tlk tomaattimurskaa
1 rkl ketsuppia
2rkl lihaliemifondi (tai 1kpl lihaliemikuutio)
vettä
n.200g täysjyväspaghettia
Koskenlaskija sulatejuustoa
0,5pss pakasteherneitä
0,5pss pakastemaissia

Silppua sipulit ja kuutioi paprika. Paista syvässä pannussa jauheliha ja mausta se mielesi mukaan. Lisää pannulle sipulit sekä paprikat ja jatka vielä hetki paistamista. Pyöräytä sitten sekaan tomaattipyre, kypsennä hetki ja lisää tomaattimurska, ketsuppi, lihaliemifondi ja vettä. Katko sekaan spaghetit ja lisää tarvittaessa vettä niin, että spaghetit ovat juuri nesteen pinnan alla.

Kun spaghetti alkaa pehmetä, lisää paloiteltu Koskenlaskija. Voit miettiä määrän oman makusi mukaan. Itse laitoin tähän puoli pakettia, mutta enemmänkin olisi voinut laittaa. Tai käyttää Koskenlaskija Voimakasta.

Kun spaghetti on kypsää, lisää herneet ja maissit, anna niiden lämmitä ja mausta pataa tarvittaessa lisää.

Italian pata koskenlaskija spaghetti barilla nopea ruoka arkeen

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.