Valo

Rakastan etikkaa. Laittaisin sitä kaikkialle, jos mies ei vihaisi sitä. Tasapainottelen siis aina salaateissa ja ruuissa siinä rajalla, että mies vielä mukisematta ruokaa syö. Etikkahan on Suomessa hyvinkin perinteinen asia ja miksei sitä käyttäisi sitruksen tilalla juomassakin, eihän sitruksia kasva täällä pohjolassa.

St Germain Bacardi Carta Blanca syötävä orvokki cocktail drinkki etikka vaalea balsamico pickle

Viime vuonna Eetu Topo nosti etikan baaritiskeille päästyään kansainväliseen finaaliin Bacardi Legacy -cocktailkilpailussa. Topon The Rum Pickle -juoman innoittamia drinkkejä löytyi lähes jokaisesta Helsingin cocktailbaarista. Tämä versio on syksyn Shaker -lehdestä ja kiinnitti huomioni kauneudellaan. Vielä kun löysin syöntikelpoisen orvokkiruukun lähikaupasta, oli tätä pakko kokeilla. Mahtava aperitiivi! Kannattaa ehdottomasti testata nyt kun St. Germainiakin saa nykyään Alkosta.

Valo

4cl Bacardi Carta Blanca
2cl St. Germain
1tl vaalea balsamico

appelsiinin kuoren öljyt
syötävä kukka

Kaada kaikki aineet sekoituslasiin jäiden päälle. Sekoita lusikalla. Siivilöi kylmään pieneen coupette-lasiin. Purista appelsiinin kuoresta öljyjä juoman pinnalle. Koristele kukalla.

St Germain Bacardi Carta Blanca syötävä orvokki cocktail drinkki etikka vaalea balsamico pickle