Kiinalaista kanaa ja herneitä

Välillä tekee mieli kiinalaista ruokaa, mutta ei välttämättä sellaista mitä kiinalaisesta ravintolasta saa. Usein kun lähiravintolan ruoka on suolaista, rasvaista ja tunkkaista. Toki hyvän kiinalaisen ravintolan (kuten Mei Lin) ruoka on mahtavaa, mutta usein käy niin että kaipaisi jotain raikkaampaa. Tähän ongelmaan löytyy ratkaisu tämän reseptin muodossa. Ruoka on kevyttä ja hyvää, kasvikset ovat tuoreita ja vielä rapeita. Ruuan tulisuuden ja suolaisuuden saa itse määritellä eikä valmistamisessakaan mene kuin hetki. Lisäksi tämä ruoka sopi täydellisesti tähän vuodenaikaan. Tuli ihan keväinen fiilis herneenpalkojen ja kevätsipuleiden kanssa touhutessa.

Kiinalainen itse ruoka resepti kana broileri herne palko hoi sin kastike soija kikkoman sake

Sokeriherneenpalkoja saa nykyään jo kivasti kaupoista, mutta ikävä kyllä ne ovat lähes poikkeuksetta ulkomaalaisia. Jopa kesällä. Herneiden kasvattaminen on kuitenkin helppoa ja suunnittelinkin jo, että kesällä pistän oman herneviljelmän pystyyn terassille. Toki pakkasesta löytyy esim Apetit:n herneenpalkoja, mutta viimeksi kun niitä ostin, eivät ne olleet tuollaisia littania ja makeita. Toki niitä paksukaisiakin voi paremman puutteessa käyttää, tai en tiedä oliko oma pussini vain sattumalta täynnä pulleita palkoja. Joka tapauksessa, ohuempi on tässä parempi.

Noissa herneenpaloissa on muuten sellainen sitkeä säie tuossa missä herneenalut ovat kiinni. Jos haluat hifistellä sen pois, nappaa sormilla kiinni palon terävästä kärjestä, katkaise kärki varovasti pois ja vedä palon selkää myöten säie pois. Jos säie ei lähde kokonaan, toista toisesta päästä. Itse en jaksanut tätä tehdä, joten napsin vain päätyjä vähän siistimmäksi ja puolitin suurimmat. Kannattaa tehdä herneistä tasainen pakka nyrkin sisällä, kopauttaa löyhää nyrkkiä leikkuulautaan, jotta kaikki putoavat alas ja kun kaikki päädyt ovat samassa tasossa, leikata kaikista kerralla pää pois.

Kiinalainen itse ruoka resepti kana broileri herne palko hoi sin kastike soija kikkoman sake

Kiinalaista kanaa ja herneitä

Marinadi:
1rkl maissitärkkelystä (Maizena)
1rkl soijakastiketta (kiinalalaista jos on)
1rkl riisiviiniä (esim sake)
1rkl öljyä
0,5rkl seesamöljyä
n.500g broilerin rintafile

2 valkosipulinkynttä
pala inkivääriä (n. 1-2rkl silputtuna)
0,5-1tl chilihiutaleita
(ripaus sichuaninpippuria)
1 iso sipuli
4-5 porkkanaa
pari isoa kourallista sokeriherneenpalkoja
3-4 kevätsipulinvartta

Kastike:
2rkl maissitärkkelystä
1rkl sokeria
1rkl riisiviinietikkaa (ruskeaa jos on)
3rkl hoisin-kastiketta
1rkl soijakastiketta
0,5dl kanalientä

Sekoita marinadin aineet ja marinoi suupaloiksi pilkottuja broilerinpaloja noin 15min ajan. Sekoita kastike valmiiksi toiseen kulhoon.

Silppua valkosipuli ja inkivääri. Suikaloi sipuli ja leikkaa porkkanat viistottain lanteiksi. Leikkaa sokeriherneista päädyt pois ja leikkaa isoimmat viistottain kahtia. Pilko kevätsipulit paloiksi.

Kuumenna wokissa tai syvässä paistinpannussa loraus öljyä ja lisää pannulle puolet valkosipulista ja inkivääristä sekä chilihiutaleet (ja sichuaninpippuri jos käytät sitä). Paista hetki ja lisää sitten kanapalat. Paista kunnes kanat ovat kypsiä ja siirrä ne sitten lautaselle odottamaan.

Lisää pannulle öljyä ja paista loppuja valkosipuleita ja inkiväärejä hetki pannulla ennen sipuleiden ja porkkanoiden lisäämistä. Kun porkkanat ovat lähes kypsiä, kippaa pannulle myös herneet. Kun kasvikset ovat kypsiä, mutta vielä rapeita ja värikkäitä, palauta kanat pannulle kastikkeen ja kevätsipuleiden kera. Sekoita kunnolla ja anna paistua vielä minuutin ajan.

Tarjoa jasmiini- tai basmatiriisin kera. Voit lisätä vielä päälle esimerkiksi maapähkinöitä tai cashewpähkinöitä jos haluat.

Kiinalainen itse ruoka resepti kana broileri herne palko hoi sin kastike soija kikkoman sake

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.