Ravintola-arvio: Ludu

Viikko sitten viikonloppuna tiemme vei Turkuun! Miehen lähdettyä omiin menoihinsa, minä päätin lähteä itsekseni syömään. Kaikista Turun mielenkiintoisista ravintoloista valitsin tällä kertaa Ludun. Ludu olikin jo tuttu Taste of Helsingin annosten kautta ja jännityksellä odotin miten ravintola selviäisi kokonaisesta illallisesta.

Ravintola oli helppo löytää kivenheiton päästä Kauppatorilta. Sisään astuessani yllätyin. Ravintola oli tummansävyinen, lattia oli mustavalkoruudullinen ja pöytien yläpuolella oli jännittävät messinginväriset putkivalaisimet. Tykästyin tunnelmaan heti.

Ludu ravintola arvostelu kokemuksia Turku

Minut ohjattiin pöytään ja tilasin alkuun drinkin. Tarjoilija kyseli hieman toiveita ja ehdotti sitten juomaa, jossa olisi giniä, Cointreauta ja sitruunamehua. Kuulosti hyvältä ja oli myös sitä. Ehkä sokerireunuksineen hieman makea aperitiivimakuuni, mutta oikein hyvä.
Ludu ravintola arvostelu kokemuksia Turku

Olin jo etukäteen päättänyt ottaa viiden annoksen maistelumenun ja kun tarjoilijalta kysyessäni sain vielä kuittauksen, että puolikas viinipaketti olisi saatavissa, päädyin ottamaan myös Harlem-viinipaketin.

Sain alkuun hieman leipää. Laatikossa oli ravintolassa leivottua fenkolinsiemennäkkäriä sekä tuoretta focacciaa. Leipä oli hyvää, mutta näkkäri oli taivaallista! Ahmin kaikki näkkärit samantien ja päätin, että jotain tällaista pitää ehdottomasti kokeilla tehdä kotonakin.

Ensimmäisenä alkuruokana oli sitruunasuolattua rautua, pikkelöityä juuripersiljaa, kirjolohenmätiä ja gribiche-kastiketta. Juuripersilja on melko voimakas, mutta kaikenkaikkiaan annoksesa on puhtaat hyvät maut. Viininä Weingut Seehof Westhofener Scheurebe trocken vom Kalkstein toimii hyvin.

Toisena alkuruokana saapuu riimihärkää, porkkanavanukasta, marinoituja herkkusieniä ja rakuunamajoneesia. Annos on kaunis ja tasapainoinen. Suolainen liha ja makea porkkana toimivat hyvin yhteen. Ihana, ihana Pio Cesare Barbera d’Alba kruunaa annoksen.

Ensimmäinen pääruoka oli paistettua kuhaa, kylmäsavulohimoussea, kukkakaalia ja mantelivaahtoa. Kala oli upeaa. Tuoretta, mehevää ja nahka rapeaa. Parsakaalit täydellisiä ja kokonaisuus huippulaatua! Kylmäsavulohimousse erikoinen lisä. Tämän annoksen takia voisin tulla uudestaan koska tahansa. Ranskalainen Château La Négly La Brise Marine oli oiva kumppani annokselle.

Toinen pääruoka oli karitsan paahtopaistia, valkosipuli-perunapyreetä, papuja ja tummaa hapankaalikastiketta. Karitsa oli hyvää ja pehmeää. Perunapyreessä maistui hienoinen vanhan perunan maku, mikä alkaa olemaan melko normaalia tässä vaiheessa vuotta kun perunat alkavat haistaa kevään. Hapankaalikastike oli aivan mahtavaa. Bodegas Cal Grau La Petite Agnès Espanjasta on ilman ruokaa pehmeä ja lempeä, mutta ruoka tuo viinin voiman esiin.

Jälkiruokana tarjottiin appelsiinileivos, kahvikrokanttia, appelsiinimarmeladia ja kahvijäätelöä. Annoksessa maistui kunnolla vahva kahvi, ihanat makeanrapisevat krokantit toivat kivaa tekstuuria ja appelsiini sopi yllättävän hyvin kahvin kanssa. Jälkiruuan kanssa tarjottu Weingut Heribert Boch Riesling Auslese Eiswein sisältää hurjat 170g jäännössokeria ja toimi kivasti jälkiruuan kyljessä. Mainio lopetus mainiolle illalle.

Ludu ravintola arvostelu kokemuksia Turku

Kaikenkaikkiaan Ludu oli positiivinen kokemus. Annokset tulivat melko nopeaan tahtiin, mutta ennen toista pääruokaa kysyttiin, haluaisinko pitää pienen tauon. Itse pidin nopeammasta tahdista, varsinkin yksin syödessä. Hintatasoltaan Ludu oli varsin maltillinen; viisi ruokalajia, kalliimpi viinipaketti puolikkaana ja alkudrinkki maksoivat 85€. Pieni vinkki turkulaisilta ystäviltä: Ludun lounas on kuulemma todella maistuva. Hinta-laatusuhde on mahtava ja kaikki kovasti suosittelivat. Kannattaa siis poiketa myös päivällä.

Ludu
Linnankatu 17, Turku
http://www.ludu.fi

 

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.