Negroni

Negroni on kauniin punainen, katkeran makuinen aperitiivi. Todella katkeran. Maku on niin katkera ja lääkkeinen, etteivät nämä maistu miehelle lainkaan. Itse taas pidän mausta. Pienissä määrin. Usein muokkaan perinteistä 1:1:1 suhdetta lisäämällä vähän ginin määrää, joka leikkaa hieman Camparin makua. Tämä resepti on siis oma versioni.

Kuten kaikkien näin vanhojen reseptien, tämänkin alkutarinasta liikkuu erilaisia versioita. Yleisimmän tarinan mukaan Negroni-cocktail sai alkunsa Firenzessä sata vuotta sitten. Kreivi Camillo Negroni pyysi lempibaarinsa Caffè Casonin baarimestarilta Americano-cocktailin, jossa soodavesi korvattiin ginillä. Ensin drinkki tunnettiin nimellä Camparinete, mutta myöhemmin Casonin baarimestarit päättivät nimetä drinkin kreivin mukaan Negroniksi.

Negroni drinkki aperitiivi resepti campari makea vermutti gin gini bombay sapphire

Negroni

3cl gini
2cl Campari
2cl makea vermutti

Koristeeksi appelsiinia

Mittaa aineet jäiden päälle lasiin. Sekoita. Koristele appelsiinin kuorisiivulla tai viipaleella.

Negroni drinkki aperitiivi resepti campari makea vermutti gin gini bombay sapphire

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.