Limepikkelssi

Juhlimme uutta vuotta porukalla ystäväpariskunnan luona. Koska jokaisesta pariskunnasta löytyi kokkaava osapuoli, jokainen toi pöytään oman osuutensa. Peter (The Peter Principle) toi yhtenä elementtinä uskomattoman hyvää, tulista ja kirpeän hapanta limepikkelsiä. Pyysin reseptin ja pakkohan sitä oli itsekin kokeilla tehdä. Limet olivat ihan parasta naanleivän kanssa.

Limepikkelssi pikkelöity lime säilyke intialainen

Nyt kun tämä limepikkelssi on valmista ja onnistuikin vielä, uskallan kirjoittaa reseptin blogiin. Onneksi tein litran purkkiin, sillä happaman suolaiset limet ovat herkullisia jo näin reilun kuukauden kohdalla. Peter lupaili, että maku vaan paranee ajan kuluessa, joten odotan innolla mitä purkista löytyy parin kuukauden kuluttua.

Lime pikkelssi pikkelöity lime säilyke intialainen

Limepikkelssi

limejä
11% suolaa
valkosipulia
sinapinsiemeniä (mielellään mustia)
chiliä
korianterinsiemeniä
tähtianista

Tähän en anna tarkkoja määriä, sillä makuasiat ovat kovin erilaisia ihmisillä. Tärkeintähän tässä on suolan määrä ja se ilmaistaan prosentteina limejen kokonaispainosta (limet+mehu). Kaikki muut mausteet vain tukevat makua. Valitse ilmatiivis purkki, johon aiot pikkelssin tehdä. Litran purkkia varten tarvitsin itse 1,5kg limejä.

Käytä mielellään luomulimejä, sillä tässä syödään kuoretkin. Jos käytät tavallisia, käytä ne ensin 10% etikkavesikylvyssä ja hankaa kuoret puhtaaksi.

Leikkaa limet lohkoiksi. Laita purkkiin ensin limelohkoja niin paljon kuin sinne mahtuu ja lisää vähintään 11% suolaa sekä mausteet. Täytä purkki sitten limen mehulla niin, että lohkot peittyvät.

Sulje purkki ja anna tekeytyä huoneenlämmössä ainakin kuukausi, parhaimmillaan pikkelssi on kolmen kuukauden kuluttua.

Limepikkelssi pikkelöity lime säilyke intialainen

Advertisement

Yksi vastaus artikkeliiin “Limepikkelssi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.