Viskisour

Näin perjantaisin voi työviikon jälkeen sekoitella itselleen drinkin, nostaa jalat pöydälle ja rauhoittua viikonlopun viettoon. Drinkkien valmistaminen kotona on mukavaa. Samanlaista käsillä näpertelyä kuin ruuanlaitto, mutta nopeampaa.

Happamat maut on ehkä meillä yleisin elementti drinkeissä. Kumpikaan ei välitä kauhean makeista (äitelistä kuten Mies sanoo) juomista, joten viskisour sopii hyvin linjaan. Valitse tähän juomaan jokin amerikkalainen bourbonviski, mielellään ruisviski. Muista tehdä sokerisiirappi etukäteen, resepti sivun alalaidassa. Tai jos drinksuhammasta alkaa kolottaa yllättäen, tee kuten minä; ruokalusikallinen tai kaksi vettä ja toinen samanlainen sokeria kuppiin, mikrota hetki, siirrä toiseen astiaan ja iske hetkeksi pakkaseen jäähtymään.

viski whiskey whisky sour resepti drinkki cocktail maker's mark

Viskisour

1cl valkuainen
4,5cl viski (bourbon)
3cl sitruunamehu
1cl sokerisiirappi

appelsiini
cocktailkirsikka
jäitä

Mittaa aineet shakeriin tai kannelliseen säilykepurkkiin jäiden päälle. Sulje ja ravista voimakkaasti noin 30 sekuntia. Laita lasiin tuoreita jäitä ja siivilöi juoma päälle. Koristele appelsiinisiivulla ja kirsikalla.

Sokerisiirapin resepti kuvan alla.

viski whiskey whisky sour resepti drinkki cocktail maker's mark

Sokerisiirappi eli simple syrup

1dl vettä
1dl sokeria

Mittaa ainekset kattilaan. Kiehauta. Kun sokeri liuennut kokonaan, jäähdytä ja säilytä puhtaassa astiassa jääkaapissa.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.