Kalatiskiltä ongittua

Ostan kalani mieluummin palvelutiskiltä kuin itsepalvelualtaasta. Jotenkin vakuumipussissa oleva kala ei houkuta ja arvostan kalatiskin myyjien näppäriä fileeraustaitoja. Tarkkailen myös silmä kovana kaloja, enkä osta vanhan näköisiä yksilöitä. Otan myös usein perkeet mukaan ja keittelen niistä kalaliemen. Tuon liemen voi sitten joko pakastaa tai käyttää heti, vaikkapa tähän kalakeittoon.

Kermainen maailman paras lohi keitto

Helsingin Tukkutorilla (Teurastamon vieressä) toimiva Tukkutorin Kala on muuten huisi paikka, jossa kannattaa ehdottomasti käydä ihmettelemässä millainen on Oikea Kalakauppa. Sellainen mitä yleensä näkee vain jossain Euroopassa. Mieletön valikoima kaikkea merenelävää, eikä hinnatkaan ole taivaissa. Tiloissa toimii myös ravintola, joten voit kuulemma ostaa kalan tiskiltä ja pyytää kokkeja valmistamaan sen!

Kermainen maailman paras lohi keitto

Kermainen lohikeitto

(Lohen perkeet)
(1 sipuli)
(6 kokonaista maustepippuria)
(1 laakerinlehti)
reilu 0,5 kg perunoita
2 porkkanaa
1 iso sipuli
suolaa
n.800 g tuoretta lohifilettä
2 dl kuohukermaa
2rkl voita
mustapippuria
nippu tuoretta tilliä

Jos sinulla on kalanperkeitä, laita ne kattilaan ja lisää päälle noin puolitoista litraa vettä, lohkottu sipuli, pippuria ja laakerinlehti. Keitä pari tuntia ja siivilöi liemi.

Kuori ja pilko kasvikset suupalan kokoisiksi paloiksi. Kesällä kannattaa käyttää uusia kasviksia, jolloin niitä ei myöskään tarvitse kuoria. Laita pilkotut kasvikset kattilaan ja kaada päälle liemi ja lisää runsaalla kädellä suolaa. Jos et keittänyt lientä itse, lisää veteen fondia tai liemikuutioita. Keitä kunnes juurekset ovat pehmeitä.

Ota lohifilee nahattomaksi ja ruodottomaksi. Pilko lohi sopiviksi paloiksi ja lisää se kattilaan voin ja kerman kanssa. Älä enää keitä tässä vaiheessa, vaan hauduta muutama minuutti matalalla lämmöllä. Silppua sitten päälle vielä runsaasti tilliä ja tarjoa vaikka saaristolaisleivän kanssa.

Kermainen maailman paras lohi keitto

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.