Pekaanipiirakka

Pekaanipiirakka on jotain perin yhdysvaltalaista. Tahmeaa, makeaa ja rasvaista. Mutta ei kai aina tarvitse katsoa mitä syö? Parasta piirakka on vaniljajäätelön kanssa. Sellaisen oikean vaniljajäätelön. Siis tahmean, makean ja rasvaisen. 😉

pekaanipähkinä piirakka piiras resepti vaahterasiirappi jälkiruoka

Pekaanipiirakka

Pohja
3 dl vehnäjauhoa
ripaus suolaa
1 rkl sokeria
125 g voita
1 muna
2 rkl vettä

Sekoita kuivat aineet ja huoneenlämpöinen voi murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja neste. Sekoita pikaisesti vain sen verran että aineet ovat sekaisin. Taikina on tahmeaa, mutta se ei tässä vaiheessa haittaa. Nosta taikina tuorekelmulle ja muotoile neliömäiseksi paketiksi. Siirrä jääkaappiin noin tunniksi.

Laita uuni kuumenemaan 200°C. Ota jähmettynyt taikina jääkaapista ja kauli se ohueksi jauhotetulla pöydällä. Asettele n.24cm halkaisijaltaan olevaan piirakkavuokaan. Pistele pohja haarukalla kupruilun estämiseksi ja muotoile foliosta taittelemalla rengas reunan sisäpuolelle niin, että reuna jää kahden tuen väliin. Näin reuna ei romahda paistamisen aikana. Toki voit paistaa pohjan ilman foliotukeakin, mutta piirakasta ei välttämättä tule ihan niin kaunis. Voit myös laittaa pohjan päälle palan leivinpaperia ja herneitä, jolloin pohjasta tulee vieläkin tasaisempi. Itse en pidä paksuista reunoista, joten tuin reunat foliolla, mutta herneitä en pohjan päälle laittanut.

Paista pohjaa 10min ja sillä aikaa tee täyte.

Täyte
30 g voita
2 dl fariinisokeria
3 munaa
1 dl vaahterasiirappia
1 tl vaniljasokeria
ripaus kanelia
125 g pekaanipähkinöitä

Sulata voi ja lisää siihen kaikki muut aineet pähkinöitä lukuunottamatta, munat viimeisenä.
Ota kypsä pohja uunista ja laske lämpötila 175 asteeseen. Ota pohjasta pois mahdolliset tukirakenteet ja lisää täyte kypsälle pohjalle. Voit joko asetella pähkinät kokonaisina ja kaataa täytteen varovasti päälle tai rouhia niitä hieman ja sekoittaa täytteeseen, jonka sitten kaataa pohjalle.

Laita piirakka takaisin uuniin ja paista sitä noin 25-30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

Tarjoa esimerkiksi lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

pekaanipähkinä piirakka piiras resepti vaahterasiirappi jälkiruoka Iittala Taika

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.