Savulohipasta

Treeneistä kotiinpäin suunnistaessa jouduin pysähtymään kaupassa ja jotain pikaista ruokaa piti keksiä. Hamstrasin koriin nälissäni kaikkea mitä teki mieli ja kassan lähestyessä tajusin, että pitäisi varmasti tehdä jotain oikeatakin ruokaa! Marjat ja hedelmät eivät varmasti riittäisi ainakaan miehen nälkää tyydyttämään.

Nappasin -30% korista paketin kylmäsavulohta ja vieressä sattui olemaan purjoja. Mieleen muistui juhannukselta jäänyt purkki kermaa jääkaapissa ja ruoka oli päässäni valmis. Tänään ei säästellä kaloreissa!

savulohi kylmäsavustettu pasta valkoviini kerma

Purjosta tulee hauduttamalla ihanaa, makeaa ja pehmeää, kun sitä muistaa vaan kypsentää rauhassa miedolla lämmöllä. Purjo on siitä ikävä tyyppi, että se kerää kasvaessaan sisäänsä paljon multaa. Se siis kannattaa halkaista pitkittäin koko matkalta ja huuhtoa kaikki välit huolellisesti kerroksia levitellen. Myös purjon vihreät osat ovat täysin käyttökelpoista tavaraa, leikkaa vaan viimeiset kuivuneet sentit pois ja silppua koko komeus pannulle. Kuvissa purjon vihreät osat ovat vähän turhan paksusti siivutettuja, mutta minkäs teet kun laitat miehen pilkkomaan kun itse painuu suihkuun. Sitä saa mitä tulee. 😀

savulohi kylmäsavustettu pasta valkoviini kerma

Kylmäsavulohipasta

400g kylmäsavulohta
1 pieni purjo
voita
n.1dl valkoviiniä
5dl kermaa
ripaus chiliä
n.0,5rkl kasvis- tai kalaliemifondia
suolaa ja valkopippuria
lehtipersiljaa

Leikkaa purjo pitkittäin halki ja huuhtele huolellisesti. Pilko purjo ohuehkoiksi siivuiksi ja hauduta niitä pannulla voissa matalalla lämmöllä kunnes ne ovat pehmentyneet. Älä anna purjon ruskistua.

Nosta pannun lämpötilaa ja lorauta sekaan viini. Anna kiehua hetki niin että viinistä on haihtunut noin puolet. Lisää sitten kerma ja anna taas kiehua hetki, jotta  se paksuuntuu hieman. Mausta chilillä, fondilla ja pippurilla. 

Lisää kastikkeen joukkoon suikaloitu kylmäsavulohi ja anna lämmetä. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Ripottele pinnalle hienonnettua lehtipersiljaa ja tarjoa haluamasi pastan kanssa.

savulohi kylmäsavustettu pasta valkoviini kerma

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.