Taste of Helsinki 2018

Saimme pressipassit Taste of Helsinkiin lohdutuspalkintoina, kun meitä ei valittu ambassadoreiksi. Tämähän kelpasi meille, sillä viime vuonnakin kävin festareilla kahtena päivänä, jotta sain maistettua kaikki kiinnostavat annokset.

Taste of Helsinki järjestettiin tänä vuonna jo seitsemättä kertaa. Festareilla on tullut käytyä joka vuosi ihan ensimmäistä kertaa lukuunottamatta ja joka vuosi tuota tapahtumaa on odotettu kuin kuuta nousevaa. Tänä vuonna on kuitenkin tapahtunut muutamia muutoksia. Alue on siirtynyt Kansalaistorin puistosta hieman lähemmäs Töölönlahtea, Finlandiatalon eteen vanhan alueen ollessa remontissa. Alue tuntui olevan hieman pienempi kuin aiemmin ja suuri osa oli kivettyä aiemman nurmikon sijaan. Tämä johti siihen, että lasien kilinää kuului niiden tippuessa kiveyksille ja tunnelma ei ollut ihan niin piknikmäinen kuin aiemmin. 

Taste of Helsinki 2018

Lisäksi tapahtuma oli luopunut markoistaan, eli maksut suoritettiin kortilla aiempien polettejen sijaan. Näppärä uudistus, jos on oman perheen kesken liikkeellä. Meillä on ollut tapana lähteä vähän isommalla porukalla liikkeelle ja hajaantua, eli yksi on käynyt jonottamassa samalta ravintolalta useamman annoksen muiden puolesta. Samoin kuin viinipullojen ostaminen on käynyt näppärästi kaikkien osallistuessa pottiin. Nyt kirjanpito maksuista oli hankalampaa, mutta rahan lataaminen kortille helppoa sen onnistuessa kännykällä tapahtuman aplikaation kautta. Taste of Helsinki 2018

Mobiiliappiin olisimme kaivanneet hieman lisätoimintoja. Olisi mukava jos voisi suunnitella menua itselleen jo valmiiksi valitsemalla kiinnostavia annoksia omalle muistilistalle. Porukassa kaipailtiin sovellukseen kunnollista kuittia myös viineistä, jotta voisi myöhemmin tarkistaa mitä se hyvä viini olikaan, jos nimi unohtuu laittaa muistiin. 

Tänä vuonna sää hellii tapahtumaa. Torstain illallisella aurinko paistoi ja samanlaista keliä on lupailtu koko viikonlopuksi. Kerrankin! Usein festareiden aikaan on ollut sateista, mutta eipä sekään ole menoa haitannut. Alueella on kuitenkin aina katoksia ja niiden suojassa pysyy kuivana.

Kävimme syömässä torstaina illalla ja olemme menossa myös lauantaina illalliselle. Olemme aina puolittaneet kaikki annokset miehen kanssa, jotta saisimme maistettua mahdollisimman monta ruokaa. Torstaina saimme testattua puolet kaikista, eli yhteensä 19 annosta! Ja lisäksi vielä vähän jäätelöä….

En käy kaikkia annoksia läpi, mutta mainitaan nyt muutamia jotka jäivät mieleen. Fabrikin italialainen tryffelillä maustettu risottopallo (5€) oli maukas. Sisällä ollut juusto toi haastetta syömiseen. Risotto oli hyvää, ei kuivaa vaan oikeanlaista valuvaa kun pallon rikkoi. Jännittävä konsepti, miten ihmeessä risotto on saatu palloon?? Mukana ollut ystävä kävi hakemassa toisen venyväisen palleron vielä illan päätteeksi.

Peruna-merilevävaahtoa, grillattua purjoa, karhunlaukkaa, kermaviiliä ja rapeaa viljaa (5€) oli Latvan taidonnäyte. Annos kuulostaa yksinkertaiselta, mutta maku oli todella monipuolinen. Tykkäsin paljon vaikka mies ei tästä niin välittänytkään.

Taste of Helsinki 2018

Tartar on aina pakko-ostos jos sitä on listalla. Winon tartar, hollandaisemajoneesia ja rapeaa porkkanaa (6€) oli tasapainoinen. Majoneesi toi annokseen tuhtia rasvaisuutta, porkkanalastu rapeutta ja päällä olleet kasvikset raikasta särmää. Mutta Garden by Olo veti pidemmän korren! Härkätatakia, seesamia ja savustettua majoneesia (6€) oli ehkä yksi kovimmista annoksista tänä vuonna! Maukasta lihaa, savuista majoneesia ja kaikki täydellisessä balanssissa. Pakko saada lisää!

Esperanton kanannahka/ pohjolan viismauste/ hunaja (6€) oli maultaan kuin suoraan japanilaisesta yaki tori -ravintolasta. Ihana hiiligrillin maku oli tarttunut vartaaseen, joka tarjottiin jännittävän letun päällä. Osa pöytäseurueesta ei pitänyt letun ja vartaan määrän suhteesta, mutta omasta mielestäni kanannahka oli tarpeeksi maukasta tasapainottamaan lettua.

Taste of Helsinki 2018

Ragun viiriäinen (8€) sai pöytäseurueessa aikaiseksi ihastuneita hihkaisuja. Paahdettuja viiriäisenkoipia, rapeaa polentaa, pikkelöityä raparperia & rakuuna-aiolia. Kaikki oli hyvää sekä yksin, että yhdessä. Tämäkin pääsee lauantaina uusintakierrokselle.

Jälkkäreistä parhaiten jäi mieleen Ragun metsämansikkajäätelöä, mallasgranolaa, suolakaramellia & suolaheinää. Suolaheinäliemi oli niin hyvää, että oli pakko nuolla kulhokin.

Taste of Helsinki 2018

Taste of Helsinki on avoinna sunnuntaihin 17.6.2018 asti Töölönlahden puistossa. Lounaskattaukset ovat klo 11 – 15 (su 12 – 17) ja illalliskattaukset avautuvat klo 17 jatkuen klo 22:30 asti, jolloin alue suljetaan.  Pääsylippujen hinnat alkavat 16 eurosta, alle 18-vuotiaat pääsevät sisään maksutta. Annokset 5-13€ ja ne maksetaan erikseen Taste-maksukortilla. Lippuja voi ostaa ennakkoon netistä seamchip.fi/tasteofhelsinki tai portilta.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.