Grillattu lankkupihvi

Lankkupihvi eli flank steak on laakea ja litteä pala naudan kuvetta. Tämäkin on näitä uusia ameriikanmaalta rantautuneita lihanleikkaustyyppejä. Mureana ja tarpeeksi rasvaisena tämä pala on omiaan grilliin. Toki kannattaa kiinnittää huomiota myös karjan laatuun. Lihakarja on lihakarjaa ja lypsykarja lypsykarjaa. Osta siis kunnolla raakakypsytettyä herefordia, angusta tai vaikka ylämaankarjan lihaa saadaksesi mureaa, maukasta pihviä.

flank steak lankkupihvi kuvepaisti naudan rucola parmesan grillattu

Nosta liha huoneenlämpöön tuntia ennen grillausta. Nosta liha maustamatta tulikuumaan grilliin. Grillaa lihaa kuumassa grillissä molemmin puolin, jotta saat pintaan kunnon värin ja anna sen sitten kypsyä vielä hetki matalammalla lämmöllä. Älä päästä lihaa kypsäksi! Tämä pala on parhaimmillaan mediumina, jopa hieman alle, sillä kypsänä siitä tulee kengänpohjaa. Sopiva sisälämpö on siinä 55 asteen hujakoilla. 

Kun liha on sopivan kypsää, nosta se hetkeksi lepäämään folion sisään. Perussääntö on, että lihan tulisi levätä ennen leikkaamista yhtä pitkään kuin se on ollut kuumassa. Leikkaa sitten lihasta puolen sentin siivuja lihassyiden vastaisesti. Aseta viipaleet vadille ja levitä päälle pestyä rucolaa. Veistä vielä kuorimaveitsellä päälle reilusti parmesania ja mausta koko komeus oliiviöljyllä, pippurilla ja hyvällä sormisuolalla (esim fleur de sel). Nauti heti laadukkaan punaviinin kera. 

Muistilista:

1 flank steak
Kourallinen rucolaa
Kourallinen parmesanlastuja
Oliiviöljyä
Pippuria
Suolaa

flank steak lankkupihvi kuvepaisti naudan rucola parmesan grillattu

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.