Erilainen mozzarellasalaatti

Olen harmikseni kehittänyt tässä viimevuosina tomaattiallergian. Raaka tomaatti saa huuleni rohtumaan ja suupielet halkeamaan kipeästi. Onneksi allergia on lievä, voin syödä tomaatinpalojen ympäriltä ja kypsennetty tomaatti ei (ainakaan vielä) aiheuta oireita. Ongelmaksi muodostuu Insalata caprese, mozzarellasalaatti, jota rakastan. Tuo täydellinen tomaatin, mozzarellan, basilikan ja oliiviöljyn liitto. Oli siis keksittävä jotain samanlaista, mutta erilaista.

persikka avokado mozzarella basilika salaatti paraguayo litteä persikka balsamico caprese

Tämä salaatti nousi äkkiä suosikiksi. Välillä syön tätä ruuan lisukkeena, välillä alkuruokana. Kuumana kesäpäivänä viileän raikas salaatti toimii täydellisesti lounaana. Tärkeää on kiinnittää huomiota raaka-aineiden laatuun. Mozzarella di bufala on parasta juustoa, mutta säilyy huonosti. Avokadojen kannattaa olla maukasta lajiketta ja täydellisen kypsiä. Raaka persikka on kitkerää, joten kiinnitä huomio kypsyyteen. Korvaamalla perus persikat paraguayolla, eli sillä litteällä persikalla, saat annoksesta vielä herkullisemman. Basilikaa tulee olla riittävästi, samoin laadukasta öljyä. Äläkä unohda mausteita!

persikka avokado mozzarella basilika salaatti paraguayo litteä persikka balsamico caprese

Persikka-mozzarellasalaatti

2 persikkaa tai paraguayoa
1 iso avokado
1-2 mozzarellapalloa
kourallinen basilikanlehtiä
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
balsamicoa

Viipaloi hedelmät. Revi mozzarellasta suupalan kokoisia nokareita. Asettele kaikki ainekset kulhoon. Älä sekoita voimakkaasti tai avokadot muussaantuvat. Nätisti lomittain asettelemalla saat paremman lopputuloksen. Kaada päälle öljyä ja balsamicoa, ripottele pinnalle vielä mausteet. 

persikka avokado mozzarella basilika salaatti paraguayo litteä persikka balsamico caprese

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.