Oreganokanaa ja uusia perunoita

Ensinnäkin pahoittelut blogihiljaisuudesta. Tietokoneeni joutui huoltoon ja näin ollen en ole saanut kuvia ulos kamerasta ja mobiililaitteilla kirjoittaminenkaan ei ole mitään herkkua pidemmän päälle. Mutta nyt läppäri on palannut ja kirjoittaminen jatkuu!

Tämän reseptin pohjana taitaa taas olla Jamie Oliver. Jotenkin sellainen muistikuva olisi, että hän olisi joskus kyseistä kanaa tehnyt televisiossa. Resepti on kuitenkin pysynyt repertuaarissani jo pitkään, sillä se on täydellinen näin alkukevääseen. Tähän aikaan saatavilla on vielä vain välimeren uusia perunoita, jotka eivät ole vielä ihan niin hyviä, että niitä haluaisi syödä paljaalteen. Tomaattinen oreganohuntu nostaa nuo hieman mauttomat perunat uudelle tasolle.

Oregano broileri uusi peruna tomaatti

Oreganokanaa ja uusia perunoita

1kg uusia perunoita (tai vähemmän, nälän mukaan)
4kpl broilerin maustamatonta koipireittä tai 8kpl broilerin paistileikettä.
250g kirsikkatomaatteja
1 ruukku tuoretta oreganoa
1rkl punaviinietikkaa
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Keitä perunat lähes kypsäksi suolatussa vedessä. Perunoiden kiehuessa lämmitä uuni 200°C. Jos käytät koipireisiä, leikkaa niistä luut pois. Jos et ole tottunut tekemään tätä, katso oheiselta videolta vinkkiä. 

Mausta broilerit suolalla ja pippurilla. Paista broilereita pannulla oliiviöljyssä, nahkapuoli alaspäin noin kymmenisen minuuttia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.

Kaada perunat isoon vuokaan ja paina niitä hieman kasaan sormella/lusikalla/lihanuijalla, jotta ne imevät itseensä kaikkia herkullisia makuja. Lisää päälle kanat nahkapuoli ylöspäin sekä huuhdotut tomaatit. 

Jos käytät suomalaista kasvihuoneessa kasvanutta ohutvartista oreganoa, voit käyttää koko kasvin. Jos varret taas ovat paksuja tai kovia, ota käyttöön vain lehdet. Pilko oregano pieneksi ja murskaa silppu morttelissa suolaripauksen kera. Lisää päälle puolisen desiä oliiviöljyä, punaviinietikka sekä ripaus pippuria ja pyöräytä vielä vähän. Kaada seos kanojen ja perunoiden päälle ja sekota hieman, jotta sitä olisi kaikkialla. Laita vuoka uuniin ja paista reilu puoli tuntia, kunnes ruoka on kauniin väristä.

Koristele muutamalla oreganonlehdellä ja tarjoa esimerkiksi rucolasalaatin sekä hyvän viinin kera. 

Oregano broileri uusi peruna tomaatti uunissa

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.