Kenraali Tson kanaa (tai tofua)

Kenraali Tson kana on tunnettu kiinalainen ruoka Pohjois-Amerikassa. Tai siis “kiinalainen”, tätä ruokaa kun ei Kiinassa tunneta. Eikä kenraali Tsollakaan ole mitään tekemistä nimen kanssa. Hyvää se silti on ja ruuan voi tehdä myös kasvisversiona käyttämällä kanan sijaan vaikkapa tofua. Kenraali Tson kanassa on usein parsakaalia kasviksena. Kiinassa parsakaalia ei juurikaan käytetä, mutta hyvin se sopii alueen ruokiin. Itse käytin paksoita kun sitä kaupassa yllättäen oli.

Resepti on muokattu muutaman internetistä löytämäni reseptin pohjalta. Tästä tulee melkoisen suuri määrä ruokaa, mutta meillä tätä syötiin sitten pari päivää lounaana. Kuvista tuli epätarkkoja, mutta otetaan sitten uusia kun seuraavan kerran teen tätä ruokaa?

Kiinalainen resepti itse tehty tofu kana paksoi

Kenraali Tson kanaa (tai tofua)

kastike:
1,5dl  soijaa
1,5dl ketsuppia
0,7dl riisiviinietikkaa
1dl fariinisokeria
1rkl maizenaa sekoitettuna 2rkl vettä
2rkl hoi sin kastiketta
1tl raastettua inkivääriä
1tl seesamöljyä
1rkl kanafondia

6 kananrintafilettä (tai pari pakettia tofua)
3 munaa
3dl maizenaa
1tl suolaa
1tl ruokasoodaa
öljyä

3 valkosipulinkynttä
1rkl inkivääriä raastettuna
1 pieni sipuli
1tl chilihiutaleita
sokeriherneenpalkoja
pieni paksoi tai parsakaali

Tee ensin kastike. Sekoita kaikki aineet pienessä kattilassa ja kiehauta. Keitä miedolla lämmöllä kunnes maissijauho on kypsynyt ja kastike on paksua. Maista ja korjaa makuja tarvittaessa lisäämällä happoa/makeutta/suolaa. Jos käytät parsakaalia, keitä niitä hetki jotta ne kypsentyvät pannulla nopeammin. Älä kuitenkaan päästä parsakaalia täysin kypsäksi.

Sekoita syvällä lautasella maizena, suola ja sooda. Riko munat toiselle lautaselle ja riko niiden rakenne esim. haarukalla vatkaamalla. Pilko kananrinnat/tofut suupalan kokoisiksi paloiksi. Pyöräytä palat ensin munassa ja sitten maissijauhoissa niin, että ne ovat kaikkialta jauhon peitossa. Paista sitten palat öljyssä kuumalla pannulla kunnes ne ovat ruskeita ja kypsiä. Nosta sivuun odottelemaan.

Samalla pannulla paista hienonnettuja sipuleita, inkivääriä ja chiliä miedolla lämmöllä kunnes ne ovat pehmenneet hieman. Lisää sitten pilkottu paksoi/parsakaali sekä herneenpalot. Jatka kypsennystä kunnes kaikki aineet ovat kypsiä, mutta säilyttävät vielä värinsä ja rapeutensa. Lisää päälle kanat/tofut ja kastike, sekoita. Tarjoa riisin kera. 

Kiinalainen resepti itse tehty tofu kana paksoi

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.