Sakelohta ja garikurkkua

Yleensä kun kala on tarjouksessa, se on (kirjo)lohta. Ja koska lohi on usein tarjouksessa, sitä tulee tehtyä myös usein. Kesällä meillä syödään lähes aina lohi grillattuna, joka on mielestämme ehkä paras keino tehdä tuo rasvainen herkkukala, mutta talvisin tulee mietittyä muitakin vaihtoehtoja. Uunilohi on tietysti yksinkertainen versio ja tämä resepti tuokin perusloheen uutta aasialaista vivahdetta.

Alkuperäinen resepti on Trendi-lehdestä, jossa käytettiin mausteena mm Santa Marian Wasabi-Sesame -mausteseosta. Samat aineet voi kuitenkin nakata itse erikseen marinadiin ilman valmiin seoksen suolaa. Jos haluat käyttää tuota valmista seosta, korvaa sillä kalan marinadista valkosipuli, seesam, wasabi ja paprika.

sake riisiviini lohi kirjolohi gari inkivääri kurkku salaatti

Sakelohi

1 lohifile (tai kirjolohi)

kastike:
2dl sakea
1dl vähempisuolaista soijaa
1rkl seesamöljyä
0,5dl hunajaa
1rkl srirachaa
1 valkosipulinkynsi murskattuna
seesaminsiemeniä
pieni nokare wasabia
ripaus paprikaa

koristeeksi:
1 lime
1 punainen chili
korianteria

Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään ja kaada seos vuokaan. Lisää päälle lohi, nahkapuoli ylöspäin ja anna maustua ainakin tunti jääkaapissa. (Tässä vaiheessa kannattaa tehdä myös kurkkusalaatti)

Kaada sitten kastike kattilaan ja käännä lohi vuoassa nahka alaspäin ja paista sitä 225°C uunissa noin 15min. Kala saa jäädä keskeltä pehmeäksi ja mehukkaaksi. Lohen kypsentyessä keittele kastiketta miedolla lämmöllä kokoon. Koristele lohi chiliviipaleilla, limellä ja korianterin lehdillä. Tarjoa riisin ja raikkaan kurkkusalaatin kera (ohje alla)

sake riisiviini lohi kirjolohi gari inkivääri kurkku salaatti

Gari-kurkkusalaatti

1-2 tuoretta kurkkua
2-3rkl garia (säilötty sushi-inkivääri)
1dl riisiviinietikkaa
1rkl sokeria
1tl suolaa
seesaminsiemeniä
korianteria

Halkaise kurkut pitkittäin ja kaavi vetinen keskiosa pois lusikalla raaputtamalla. Pilko viipaleiksi ja laita kulhoon (tai pakasterasiaan). Lisää päälle loput aineet ja sekoita (jos käytit pakasterasiaa, sulje kansi ja ravista). Anna maustua jääkaapissa ainakin tunti. Tarjoa sakelohen kanssa.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.