Nieriää ja kukkakaalia

Yleensä päätän aina vasta kaupassa sen mitä teen sinä päivänä illalliseksi. Päätös riippuu paljon siitä mitä on tarjouksessa ja mikä näyttää hyvältä. Tällä kertaa kalatiskillä oli tarjouksessa nieriää ja HeVi-osastolle oli ilmestynyt paketti, jossa oli pieni vihreä romesco kukkakaali ja lila kukkakaali. Olin juuri nähnyt Vaimomaskuu -blogin Instagramissa postauksen paahdetusta kukkakaalipyreestä ja näin illan ruoka oli päätetty.

Paistoin nieriän nopeasti pannulla ja tein kukkakaalipyreen. Koristeeksi ja purutuntumaa tuomaan keitin romesco- ja lilan kukkakaalin nuppuja sekä  marinoin hieman salottisipulia happoa tuomaan. Kukkakaalipyre oli todella hyvää ja löytää varmasti tiensä lautasille toistekin.

Nieriä kukkakaali paahdettu pyree romesco marinoitu salotti sipuli

Misolla maustettu kukkakaalipyree

1 iso rosamundaperuna
3 valkosipulinkynttä
0,5kg kukkakaalia
2-3rkl misotahnaa
50g voita
1dl maitoa
pippuria

Laita uuni kuumenemaan 200°C. Viipaloi kukkakaali varsineen noin sentin paloiksi ja laita ne vuokaan tai pellille. Voit halutessasi roiksia päälle hirman oliiviöljyä, mutta itse jätin sen pois. Paahda kukkakaalia uunissa kunnes se saa kunnolla väriä. Kun kukkakaalit ovat valmiita, lisää sekaan kuoritut valkosipulit ja paahda vielä hetki. Valkosipulit vaativat kypsyäkseen vain muutaman minuutin, älä siis anna niiden palaa. Nosta sitten kukkakaalit valkosipuleineen pois uunista.

Keitä sitten kuorittu ja lohkottu peruna kypsäksi. Kaada perunakattilasta vesi pois ja lisää paahdetut kukkakaalit, valkosipulit, maito ja voi. Kuumenna niin että voi sulaa ja maito lämpiää, mutta varo polttamasta pohjaan. Poraa tasaiseksi sauvasekottimella ja mausta misolla oman makusi mukaan.

Nieriä kukkakaali paahdettu pyree romesco marinoitu salotti sipuli

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.