Yllätysmunakeksit

Pääsiäinen meni jo, mutta kirjoitan silti näistä pääsiäismyyjäisiin tekemistäni yllätysmunista, sillä samaa ideaa voi soveltaa vaikka vappuun tai syntymäpäivään. Ajatus lähti joskus netissä näkemistäni piñata-kekseistä, joissa aasinmallisista kekseistä löytyi sisältä m&m-karkkeja. Kuinka mahtava idea! Kaupassa törmäsin mini smarties-karkkeihin ja idea lähti kokeiluun!

Yllätys muna keksi sokeri keksi sugar cookies smarties pääsiäis leivonta

Yhdysvalloissa tehdään lähes kaikkia juhlapäiviä varten sokerikeksejä. Yksinkertaisia murotaikinakeksejä voi kuorruttaa ja värjätä. Toisin kuin kotimaisissa pipareissamme, maku ei ole voimakas, joten se ei yksilöidy tiettyyn aikaan vuodessa.

Näitä keksejä voi myös tuunata maun mukaan. Taikinaan voi sekoittaa erilaisia makuaineita, makeisia, suklaata jne. Taikinaa voi myös värjätä pastaväreillä. Tai kuorruttaa mitä mielikuvituksellisimmilla kuvioilla ja koristeilla.

Yllätys muna keksi sugar cookies smarties pääsiäis leivonta

Sokerikeksit (n.10 yllätyskeksiä)

350 g voita
4 dl sokeria
4 munaa
1tl vaniljasokeria
10 dl vehnäjauhoja
2 tl  leivinjauhetta
1 tl suolaa

Valitse muotti millaisia keksejä haluat tehdä. Tarvitset lisäksi jonkin pienen muotin, millä tehdä keskelle reikä. Itse käytin pursotinterää eli tyllaa.

Anna voin pehmetä huoneenlämmössä ja kun se on pehmeää, sekoita siihen sokeri ja vatkaa vaaleaksi. Sekoita joukkoon munat ja sen jälkeen kuivat aineet. Jaa taikina viiteen osaan. Värjää taikinat haluamillasi väreillä. Itse käytin kahteen osaan keltaista ja muihin laitoin punaista, vihreää ja lilaa.

Vuoraa kapea ja pitkä astia (esim leipävuoka) tuorekelmulla. Tarkista että muottisi on sopivaa kokoa, eli mahtuu astian sisälle poikittain. Kasaa astian sisälle taikinaa kerroksittain. Pohjalle keltaista, sitten vihreää, keltaista, lillaa, keltaista, punaista keltaista… tai mitä värejä itse haluatkaan käyttää. Peitä taikina tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin ainakin tunniksi tai vaikka yön yli.

Yllätys muna keksi sugar cookies smarties pääsiäis leivonta

Lämmitä uuni 200°C. Nosta jähmettynyt taikinatiili astiasta ja leikkaa siitä noin puolen sentin siivuja. Asettele palat löyhästi pellille leivinpaperin päälle ja tarkista vielä että muottisi mahtuu taikinapalaan. Jos taikinapala on liian pieni, voit kaulita niitä vielä hieman ohuemmaksi. Taikina kuitenkin leviää hieman uunissa, joten ihan muutamasta millistä ei tarvitse huolestua. Paista keksisiivuja n.6-8 minuuttia. Heti kun nostat keksit uunista, paina muotilla kekseistä halutun muotoisia paloja. Tee aina kaksi samanlaista ja yksi peilikuva, yhteen yllätyskeksiin tarvitset kolme palaa. Muista tehdä yhteen paloista keskelle reikä, jonne yllätys mahtuu. Nosta leikatut keksit esim ritilälle tai leikkuulaudalle jäähtymään.

Yllätys muna keksi sugar cookies smarties pääsiäis leivonta

Kun keksitä ovat jäähtyneet, tee sokeriliima (2dl tomusokeria, 1-2rkl vettä) ja liimaa sillä kaksi palaa yhteen. Sujauta karamellit muodostuneeseen koloon ja liimaa vielä kansi päälle. Kun sokeri on kovettunut, keksit ovat valmiita tarjottavaksi, tai halutessasi voit koristella niitä vielä lisää. Yllätysmunat saivat vielä kuorrutteen reunoillensa sulatetusta valkosuklaasta ja strösselistä.

Yllätys muna keksi sugar cookies smarties pääsiäis leivonta

Advertisement

Yksi vastaus artikkeliiin “Yllätysmunakeksit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.