Italialaisittain täytetyt broilerinrinnat

Olen tätä ruokaa tehnyt vuosia. Ruoka on maukas ja usein aineetkin löytyy pitkälti kaapin perukoilta. Joskus teen tähän kastikkeen, toisinaan syömme kääröt vain niistä valuneella nesteellä maustetun riisin kera. Maukasta kummallakin tyylillä.

Broilerin nuijiminen kannattaa tehdä varovasti. Liha menee helposti muusiksi ja fileen saa ohueksi ihan vaikka nyrkilläkin. Itse nuijin broilerinrinnat, ja oikeastaan kaiken muunkin, ison pakastepussin välissä. Näin keittiöön ei lentele lihanpalasia, nuija pysyy puhtaana ja pussi tukee lihaa niin, ettei se menetä muotoaan liian nopeasti.

Jos käytät valmiiksi ohuita, ns. minuuttipihvejä, laita vähemmän täytettä ja tarkkaile uunissa olevia kääröjä, jotteivat ne kuivu liikaa.

Halutessasi voit vaihtaa mozzarellan myös vuohenjuustoon.

Kana broileri pekoniin kääritty täytetty pesto mozzarella aurinkokuivattutomaatti

Mozzarellalla, pestolla ja tomaatilla täytettyä broilerinrintaa ja tomaattikastiketta.

4 broilerin rintafilettä
pestoa
aurinkokuivattuja tomaatteja
1 mozzarellapallo
1pkt pekonia
pippuria

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Nuiji broilerinrinnat vajaan sentin paksuisiksi. Nuijiminen kannattaa tehdä esimerkiksi pakastepussin välissä, jotta koko keittiö ei olisi täynnä kanaa. Muovi myös pitää kanan paremmin kasassa. Leikkaa mozzarella kahdeksaksi pitkäksi palaksi. Levitä littanan kanan päälle reilu teelusikallinen pestoa, kaksi pitkää mozzarellasuirua ja kaksi aurinkokuivattua tomaattia. Rouhi vielä päälle mustapippuria ja kääri kanat rullalle. Pyöräytä ympärille vielä pari palaa pekonia.

Sido kääröt kiinni puuvillalangalla tai cocktailtikuilla ja ruskista pannulla joka puolelta. Laita rullat uunivuokaan ja sujauta uuniin noin 15-20 minuutiksi. Itse päätin hieman oikaista ja jättää paistamisen ja sitomisen väliin. Tämä johtaa siihen, että kanoista lähtee hieman enemmän nestettä uunissa, mutta se ei meitä haitannut. Tee siis kuten itse tahdot.

Kana broileri pekoniin kääritty täytetty pesto mozzarella aurinkokuivattutomaatti

Tomaattikastike

1prk paseerattua tomaattia (tai murskaa)
1rkl sokeria
2rkl balsamiviinietikkaa
1tl lihaliemifondia
1 sipuli
1 porkkana
1 valkosipulinkynsi
ripaus chiliä
yrttejä (basilika, oregano, timjami tai suoraan italian yrtit -sekoitusta)
Loraus kanarullista irronnutta nestettä

Laita kattilaan öljyä, porkkanat, sipulit ja sokeri. Kuullota kunnes kasvikset hieman pehmenneet. Kaada sekaan balsamico ja anna sen haihtua lähes kokonaan. Lisää lihaliemifondi ja tomaatti. Halutessasi voit lisätä vielä desin punaviiniä jos kaapista löytyy. Heitä kastikkeeseen yrttejä ja keitä kastiketta hiljalleen n.15-20min. Siivilöi, lisää vähän nestettä kanoista ja tarkista maku. Jos kastike on liian paksua, lisää lihalientä. Tarjoa kanan, riisin ja raikkaan salaatin kanssa.

Kana broileri pekoniin kääritty täytetty pesto mozzarella aurinkokuivattutomaatti

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.