Margarita

Margarita on meksikolainen drinkki, joka on kehitelty joskus 1930-40 -lukujen vaihteessa. Juoma on sekoitus tequilaa, sitruslikööriä ja limemehua. Sekoitussuhteet vaihtelevat, mutta itse pidän simppelistä 1:1:1 suhteesta.

Margaritasta on myös erilaisia versioita, frozen margarita ajetaan jäiden kanssa sohjoksi, mansikkamargaritaan taas porataan mansikoita. Myös muita hedelmiä ja marjoja voidaan käyttää samaan tyyliin. Valitse vain hedelmäsi, lisää alkoholit sekä lime ja poraa tasaiseksi.

margarita drinkki tequila patron cointreau lime

Tänään perjantaina ja huomenna lauantaina on  muuten Vanhalla ylioppilastalolla Helsinki Drinks Festival -cocktailtapahtuma. Ensimmäistä kertaa järjestettävä cocktailtapahtuma kannattaa käydä tarkastamassa, sisäänpääsy 15€ ovelta. Me olemme menossa tänään, joten raporttia meiningistä tulossa. Eikä turkulaistenkaan kannata olla kateellisia tästä festarista, sillä Turku pistää paremmaksi ja järjestää kolmipäiväisen Turku Grand Cocktail Weekend tapahtuman 5. – 7. 4.

margarita drinkki tequila patron cointreau lime

Margarita

4cl tequila
4cl Cointreau
4cl limemehu

Mittaa kaikki aineet sekoituslasiin jäiden päälle. Sekoita.

Laita lautaselle kunnon kerros suolaa (n.0,5cm). Pyyhi lasin reuna limenpalalla ja kasta lasi sitten suolassa, jolloin saat lasinreunukselle suolarenkaan.

Kaada juoma lasiin, koristele halutessasi limen viipaleella.

margarita drinkki tequila patron cointreau lime

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.