Silakkapihvit

Silakkapihvit ovat nopeaa, halpaa ja helppoa ruokaa, jota tulee tehtyä liian harvoin. Silakkaa saa usein fileenä jopa viiden euron kilohintaan. Silakasta saa myös hyviä rasvahappoja ja D-vitamiinia. Terveysruokaa siis. Dioksiini- sun muita myrkkyjäämiäkään ei enää nykyään kuulemma tarvitse pelätä. Pikainen googlaus kertoi, että silakoiden myrkkypitoisuudet ovat laskeneet 90% sitten 70-luvun lopun!

Miinuksena on tietty joka paikkaan tarttuva voimakas kalanhaju. Käsistä kalanhajun saa tarkoitukseen suunniteltujen saippuoiden lisäksi esimerkiksi sitruunalla hieromalla tai kuulemma terässaippua auttaisi myös hajujen poistossa. Huoneistossa leijuvaan käristetyn kalan hajuun suosittelen tehokasta liesituuletinta ja asunnon tuuletusta.

silakka pihvit resepti tilli punasipuli paistetut silakat

Silakkapihvit

600g silakkafileitä
puntti tilliä
keskikokoinen punasipuli
pari desiä ruisjauhoja
suolaa ja pippuria

silakkafile pihvit resepti tilli punasipuli paistetut silakat

Hienonna punasipuli ja tilli. Asettele silakkafileet paperille pareittain, samankokoiset vierekkäin, nahkapuoli alaspäin. Ripottele silakoille tilliä ja sipulia. Mausta fileet vielä suolalla ja pippurilla. Käännä silakkaparit yhteen niin, että nahkapuolet ovat ulospäin.

Kaada ruisjauhoja lautaselle, mausta kunnon ripauksella suolaa ja pippuria. Pyöräytä silakkapihvit kauttaaltaan jauhoissa. Paista pihvit miedolla lämmöllä voin ja öljyn seoksessa kunnes ne ovat pinnalta kullanruskeita. Tarjoa silakkapihvit perunamuusin ja kermaviilikastikkeen kera.

Kermaviilikastike

1prk kermaviiliä
0,5 – 1tl sitruunamehua tai valkoviinietikkaa
1rkl hienonnettua tilliä
suolaa ja pippuria

Sekoita aineet. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Anna maustua hetki jääkaapissa.

silakkafile pihvit resepti tilli punasipuli paistetut silakat

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.