Hirveä mäntykastikkeessa

Saimme syksyllä miehen metsästysseuran hirviporukalta muutaman kilon hirvenlihaa. Palat olivat luuttomia ja niiden laadusta ei ollut sen tarkempaa tietoa. Päätin siis tehdä pitkään uunissa haudutettua hirveä. Tämä resepti on blogista Ripaus tryffeliä. Resepti tuli mieleeni, kun keskustelimme hirviporukan miehiin törmätessämme siitä, kuinka keväisin hirven lihassa maistuu pihka kun ne syövät tuoreita männyn ja kuusen kerkkiä.

Hirvi resepti uuni haudutettu mänty hortoilu horta villiyrtti

Tarjoa hirvi hyvän perunamuusin ja paahdettujen juuresten kera. Tämä hirvi pääsi tarjolle värikkäiden uunissa paahdettujen porkkanoiden kanssa, kun sellaisia osui pussillinen kaupassa käteen. Jälleen kerran muistutetaan siitä, ettei havujen riipiminen kuulu jokamiehenoikeuksiin ja siihen täytyy olla omistajan lupa. Ja jos rikot lakia ja revit naapurin puusta oksia, älä nyt ainakaan latvaan koske.

Hirvi resepti uuni haudutettu mänty hortoilu horta villiyrtti

Hirveä mäntykastikkeessa

n.1kg hirvenlihaa
n.1dl männyn neulasia
2 porkkanaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2rkl voita
2dl punaviiniä
2 laakerinlehteä
suolaa ja pippuria

Laita neulaset mortteliin kera hyppysellisen karkeaa merisuolaa. Murskaa kevyesti ja kaada päälle noin desi kiehuvaa vettä niin, että neulaset peittyvät. Anna hautua puolisen tuntia.

Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Pilko porkkanat muutamaan osaan, halkaise sipuli kahtia ja paina valkosipulin kynnet veitsen lappeella rikki. Juureksia ei tarvitse kuoria, ne antavat tähän ruokaan vain makunsa.

Isohkossa padassa sulata voi ja ruskista hirvi kaikilta pinnoiltaan. Laske lämpöä ja kaada mukaan punaviini, sitten juurekset ja mausteet.
Siirrä pata uuniin ja anna hautua kannella peitettynä ainakin kolme tuntia. Kun liha hajoaa haarukalla riipimällä, se on valmista.

Nosta liha padasta folion sisälle siivoten samalla sen pinnalta kaikki kiinni jääneet neulaset. Siivilöi padassa oleva liemi kattilaan ja keitä sitä reilusti kokoon. Maista välillä ettei liemi mene liian suolaiseksi tiivistyessään. Jos suola antaa periksi, voit keittää lientä kokoon reilustikin esimerkiksi puoleen.

Riivi liha haarukalla suiruiksi ja tarjoa kastikkeen kera.

Hirvi resepti uuni haudutettu mänty hortoilu horta villiyrtti

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.