Testissä: Suomenlinnan Panimo Kealakekua IPA

Saimme käsiimme tuoreen, vielä julkaisemattoman Kealakekua NEIPAn Suomenlinnan Panimolta. Olut on nimetty Kealakekua Bayn mukaan, jossa Kapteeni James Cook sai surmansa 1779. Ironisesti tikari jolla Cook puukotettiin, oli kulkeutunut lahdelle hänen oman laivansa kyydissä.

Keala-kekua Suomenlinnan Panimo olut NEIPA

Yhdysvaltailaistyylinen IPA on samea kuivahumaloitu 6,5% vahvuinen olut. Tuoksu on hedelmäinen, hieman ananasmainen ja kaikinpuolin raikas. Mehukas ja aavistuksen kuivahko maku tuo mieleen vahvan stereotypisesti Kona-rannikon Tyynenmeren tyrskyt. Ollakseen IPA, olut on todella miellyttävä juotava eikä ollenkaan katkera. Olut on useamman kerran kuivahumaloitu mitä ilmeisemmin pääosin Galaxyllä. Jälkituntuma on kuitenkin IPAlle tyypillinen ja kielen päälle jää hitusen kuivaa, sekä pieni ripaus katkeraa.

Kaiken kaikkiaan olut oli mukava tuttavuus ja yksi miellyttävimmistä ipoista vähään aikaan. Kekkulakakala (vai mikä se oli) palaa todennäiköisesti yhtä tehokkaasti ja salakavalasti jääkaappiin, kun Cookille tikari aikanaan.

Alkoon ja ravintoloihin tämä kausituote saapuu 5.2.2018.

Keala-kekua Suomenlinnan Panimo olut NEIPA arvostelu