Ravintola-arvio: Sori Taproom

Eksyimme torstai-iltana ruokaa etsiessämme sattumalta Sori Taproomiin Kaisaniemessä ja pitäähän siitäkin pieni arvio laittaa.

Saapuessamme kahdeksan aikaan baarin puoli vaikutti olevan täysi ja ruokailevien puolellakin oli vain pari pöytää vapaana, jotka nekin pian täyttyivät. Vaikka paikka oli täynnä, ei meteli ollut häiritsevää ja tunnelma oli mukavan pubimainen, mutta siisti.

Juomaksi valikoitui laajalta listalta Sakiškių Alus / Sori – Hazelnut Brown Ale sekä Hiisi / Maistila – Ryeddler. Brown ale oli pehmeä maultaan. Makeahko pähkinäisyys sopi hyvin ruuan kanssa, varsinkin kun päälle laittoi vielä chilikastiketta. Miehen Ryeddler oli kuulemma yksinkertaisesti hyvä. Pidin myös olutlasin mallista, hieman tavallisesta poikkeava, mutta rento ja käteen hyvin istuva.

Sori Taproom Helsinki arvostelu

Otimme savustettua naudanrintaa ja jerk-maustettua savustettua porsaan kassleria sekä kylkeen bataattiranskalaiset oregano-tzatzikilla. Lihoista sai valita paljonko sitä ottaa, päädyimme 1/4 lb eli 113 grammaan, joka oli ihan riittävä määrä ainakin itselleni. Ruuat tuotiin pöytään kastikepullokorillisen kanssa. Lihat olivat juuri sitä mitä toivoimme, pehmeitä, mehukkaita ja maukkaita. Jopa parempia kuin ennalta odotimme ja voittaa mennen tullen monet gastropubit. Menussa ranujen luvattiin olevan kaupungin parhaat ja täytyy sanoa, että kyllä ne olivat ihan juuri niin hyvät! Yhtä hyviä olen saanut vain Soi Soi:ssa. Rapeita pinnalta ja sisältä pehmeitä. Kannattaa kokeilla myös korissa olevan sinappisoosin kanssa. Ihan parasta!

Sori Taproom arvostelu Helsinki ravintola kaupungin parhaat bataattiranskalaiset

Naapuripöydästä kuului nurinaa ruuan hitaasta saapumisesta ja selitykseksi kuulimme, että keittiössä oli vain yksi kokki ja tilauksia oli paljon. En tiedä oliko kyseessä sairastapaus vai onko normaalistikin vain yksi kokki paikalla, mutta jos tupa on täysi joka ilta, kannattaisi ehkä harkita lisää henkilökuntaa. Meitä tosin väitetty hitaus ei häirinnyt, emmekä sitä edes huomanneet, tosin yksin istuessa asia voisi olla toisin.

Tykkäsimme paikasta erittäin paljon, täydellinen arki-illan illallispaikka. Tällaisia saisi olla Helsingissä enemmänkin!