Kanaa ja kapriksia! Piccata!

En joskus aiemmin pitänyt kapriksista. Ne olivat outoja ja suolaisia. Maistuivat kummalliselle. Eivät sopineet oikein mihinkään. Sitten kokeilin kanaa piccata ja tajusin kaprikset. Tai ehkä vaan maistoin niitä tarpeeksi usein ja totuin makuun. Tiedä häntä, mutta nyt laitan tähän usein enemmän kapriksia kuin reseptit käskevät.

Piccata tehdään Italiassa yleensä vasikasta tai miekkakalasta, kanan käyttäminen on taas Yhdysvalloissa ehdottomasti suosituinta. Tarjoa piccata pastan ja vaikka pinaatin kanssa.

Kana piccata resepti kapris

Kanaa piccata

2 broilerin rintafilettä
1,5 dl jauhoja
1 tl suolaa
1/4 tl pippuria
50g voita
2 rkl oliiviöljyä
4-5 valkosipulinkynttä siivutettuna
1 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl kanalientä
2 rkl sitruunamehua
0,5 dl kapriksia huuhdeltuna

Koristeeksi:
persiljaa ja sitruunasiivuja

Jos rintafileissä on vielä sisäfileet kiiinni, leikkaa ne irti. Leikkaa rintafileistä ohuemmat asettamalla ne leikkuulaudalle ja leikkaamalla ne terävällä veitsellä kahtia horisontaalisesti. Tarvittaessa nuiji vielä ohuemmaksi. Itse laitan kanan pakastepussiin nuijimisen ajaksi, jottei se olisi niin sotkuista puuhaa. Sekoita jauhot sekä suola ja pippuri lautasella. Pyörittele kanafileet jauhoissa ja aseta ne sivuun.

Sulata kuumalla pannulla 1rkl voita ja lisää sekaan vielä 1rkl öljyä ja paista kanat 2-3 min puoleltansa. Älä paista liian pitkään, ettei kana kuivu. Siirrä kypsät kanat taas sivuun ja jatka kastikkeen valmistamisella.

Lisää pannulle 1rkl öljyä ja valkosipulit. Kuullota valkosipuleita minuutti miedolla lämmöllä. Kaada sekaan viini ja keitä kunnes nesteestä on jäljellä noin puolet. Lisää 1,5dl kanalientä ja keittele nesteestä taas noin kolmasosa pois. Sekoita 1rkl jauhoja jäljellä olevaan 0,5dl kanalientä ja lisää seos kastikkeeseen. Keitä vielä minuutin ajan jatkuvasti sekoitellen kunnes kastike on hieman paksuuntunut. Madalla lämpöä ja sekoita joukkoon loput voista, sitruunanmehu ja kaprikset. Lisää kanat takaisin pannulle ja anna hautua pari minuuttia kunnes kanat ovat lämmenneet. Koristele persiljalla ja halutessasi sitruunalla.

Valkosipulinen pinaatti

3 valkosipulinkynttä
2rkl oliiviöljyä
2 isoa kourallista pinaattia
suolaa ja pippuria

Viipaloi valkosipulit ohuiksi siivuiksi. Kuullota hetki oliiviöljyssä matalalla lämmöllä. Lisää päälle huuhdottu, vielä kostea pinaatti ja peitä kannella. Anna pinaatin hautua hetki kannen alla ja poista sitten kansi. Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.

Kana piccata resepti kapris voikastike valkosipuli pinaatti

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.