Lihapulla, josta et voi kieltäytyä.

Mafiaelokuvissa miehet tuntuvat aina syövän lihapullia. Täällä pohjolassa lihapullat syödään yleensä aina kermakastikkeessa perunoiden kanssa. Nämä punaviinillä maustetut, ihanassa tomaattikastikkeessa muhineet herkkupallerot ovat taas omiaan pastan kanssa. Vielä ripaus hyvää juustoa päälle. Ylijääneet lihapullat voi sujauttaa leivän väliin ja pakata vaikka evääksi.

Henri Alen saikin jo Suomen sekaisin Mutti-tomaattimurskasta ja hyllyt hetkeksi tyhjäksi. Jos et ole lähtenyt hypetykseen mukaan, suosittelen kokeilemaan. Ero perusmurskaan on hurja. Maista vaikka suoraan purkista. Jos murska on pahaa “raakana” ei se ole hyvää kypsänäkään. Varsinkin tomaattikastikkeissa, tomaattikeitoissa jne. missä tomaatti on pääraaka-aine, kannattaa sen laatuun satsata. Tällä kertaa meillä oli kaapissa vain kokonaisia tomaatteja, joten reseptistä poiketen käytin niitä ja rikoin tomaatit vasta kattilassa. Näinhän se kokkaus toimii, jos jotain puuttuu, korvaa se sillä mitä kaapissa on.

lihapullapasta resepti

Lihapullat tomaattikastikkeessa

Lihapullat:

800g sika-nautajauhelihaa
2-3 palaa leipää
0,5 dl punaviiniä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl kuivattua persiljaa
1dl parmesania raastettuna
2 munaa

Tomaattikastike:

1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
Oliiviöljyä
2 tlk Mutti-tomaattimurskaa
0,5 rkl kuivattua basilikaa
0,5 rkl kuivattua oreganoa
1 tl sokeria
1dl punaviiniä
Suolaa ja pippuria

Valmista ensin kastike. Kuutioi sipulit hienoksi ja kuullota niitä hetki oliiviöljyssä niin, että ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskeita. Lisää muut aineet ja anna kiehua hiljalleen matalalla lämmöllä ainakin pari tuntia.

Lihapullia varten leikkaa leivistä kuoret pois ja laita ne pehmenemään tilkkaan punaviiniä. Viinin määrä riippuu leivän kuivuudesta. Leivän tulisi olla kosteaa, mutta ei märkää, ettei taikina vetisty liikaa. Hienonna sipulit ja leipä, sekoita ne muiden aineiden kanssa jauhelihan joukkoon. Sekoita kunnolla, jotta kaikki aineet ovat varmasti sekaisin.

Muotoile taikinasta haluamasi kokoisia lihapullia. Itse pidän pienemmistä. Paista lihapullat pannulla oliiviöljyssä tai uunissa 175 asteessa 25min.

Kun kastike on hautonut pari tuntia, kippaa valmiit lihapullat kastikkeen joukkoon ja anna hauduta vielä n.20 minuuttia.

Tässä vaiheessa on hyvä hetki keittää pasta. Esimerkiksi spaghetti käy tomaattikastikkeen kanssa mainiosti. Kruunaa annos lautasella vielä kunnon kasalla raastettua parmesaania.

lihapullapasta resepti

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.