Ravintola-arvio: Nokka

Vietimme perjantaina pienellä porukalla pikkujouluja ja lähdimme ravintola Nokkaan syömään. Nokka sijaitsee Katajanokanrannassa, siinä Uspenskin katedraalin katveessa, Kruununhakaan avautuvin näkymin. Perille tunnelmalliseen punatiilirakennukseen löytää varmasti pitämällä silmällä ovensuussa sijaitsevaa valtavaa potkuria ja ankkuria.

Sisään astuessa saavutaan ensin baarin/kahvilan puolelle, jossa toimii myös pieni tilapuoti, josta voi ostaa mukaan menustakin tuttuja pientuottajien tuotteita. Meidät ohjattiin etusaliin, jossa tilaa hallitsi lasinen seinä keittiön puolelle. Nautin valtavasti kokkien työskentelyn seuraamisesta, joten olin innoissani tästä asetelmasta. Aloitimme negroneilla, jotka olivat täydellinen aloitus illalle.

Ravintola Nokka arvio arvostelu helsinki

Valitsimme menu Nokan (7 °17) ja kasvissyöjille menu Greenin. Täten edessä oli neljä ruokalajia viineineen (menut 68/58€ ja viinit 56/55€). Aluksi saimme ihanan sipulista leipää vatkatulla voilla ja keittiöstä tervehdykseksi saapui sinistä porkkanaa herkullisilla päällyksillä.

Ensimmäisenä ruokana oli lämminsavuhaukimoussea ja kylmäsavuhaukea rapeassa ruis”tacossa”, kun taas kasvisruokailijoilla oli Nokan kotijuustoa ja puolukoita samaisessa ruiskuoressa. Molemmille kylkeen tuotiin myös lämmintä sienisalaattia. Sienisalaatti oli ihanaa. Kanttarelleja, siemeniä, varsiselleriä ja täydellinen marinadi. Sienet ja tacot olivat mahtava makupari. Erittäin kova aloitus.

Ravintola Nokka arvio arvostelu helsinki

Seuraavana pöytään kannettiin pipoja. Kyllä. Pipoja. Villawoolin pipojen alta löytyikin herkullinen annos. Paahdettuja maa-artisokkia, ruskeavoimajoneesia ja maa-artisokkasipsejä. Taas täydellinen annos. Yhteistuumin kaavimme patojen pohjilta viimeisiäkin rippeitä ja mietimme miten saisimme kaiken tuon herkun suuhumme.

Ravintola Nokka arvio arvostelu helsinki

Tässä välissä saimme taas pienen väliyllärin keittiöstä. Lihansyöjille porolientä ja vegeille sienilientä. Molempien päällä perunamuusia eli poronkäristys shottilasissa. Hauska idea siirsi ajatukset pääruokaan.

Pääruokana oli poroa kahdella tavalla. Toisessa reunassa oli pitkään haudutettua, lähes ajatuksesta hajoavaa potkaa ja toisessa reunassa mehevää sisäfilettä. Lisäkkeenä oli sieniä ja savustetusta poron kuusta eli rasvasta tehtyä kastiketta. Kasvissyöjät saivat uunikurpitsagnoccheja, hummusta ja ihanaa Syrjähyppy-vuohenjuustokastiketta. Tässä vaiheessa alkoi vatsa olemaan jo ihan täysi. Itse en pystynyt syömään kaikkea, vaan jouduin jättämään pienen palan syömättä. Harmitti, sillä ruoka oli todella hyvää, mutta minkäs teet. Onneksi jälkiruoka menee eri mahaan!

Ravintola Nokka arvio arvostelu helsinki

Ja jälkiruokahan saapuikin hetken kuluttua, kunhan ensin raikastettiin suut pienellä välisorbetilla.

Jälkiruokana kasvissyöjillä oli “metsän kuningatar”, jossa iloisessa sekamelskassa kakkupohjaa, vadelmaa, mustikka-vadelmajäätelöä ja vadelmamarenkia. Annos oli massiivisen kokoinen, mutta niin ne vaan katosivat parempiin suihin. Me lihansyöjät taasen saimme maitosuklaata ja lakkasorbettia. Yllättäen tarjoilijan takataskusta löytyikin sitten vielä Jaloviina-pullo ja annokseen lisättävät lakat liekitettiinkin pöydässä ruokailijoiden hihkuessa innosta. Dinner and a show!

Kaiken kaikkiaan ilta oli onnistunut ja kaikki olivat tyytyväisiä ruokiin. Myös viinit olivat toimivia pareja annoksille. Ei mitään suuria oivalluksen tuntemuksia, mutta erittäin toimivia. Palvelu oli ystävällistä ja alitajuinen pelkoni huonosta hinta-laatu-suhteesta osoittautui vääräksi. Tänne voi hyvillä mielin tuoda vaikka ulkomaisia vieraita tutustumaan suomalaiseen keittiöön.

Varaa pöytä täältä: www.ravintolanokka.fi

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.