Puolukkajälkkäriä

Meillä on tosiaan pakastin hyvin varustettu puolukoilla, hyvästä satokaudesta johtuen. Näitä nyt sitten pitäisi yrittää syödä, joten kun päätin tehdä vapaapäivänä kolme ruokalajia, päädyin puolukkajälkkäriin. Pikainen googlaus johti soppa356:een. Tämä on Arlan omia reseptejä ja hapatettu kerma kiinnosti uutena tuotteena. Siispä resepti testiin.

Puolukkavaahto oli hyvää. Se ei ollut liian makeaa vaan juuri sopivan hapanta aikuiseen jälkiruokamakuun. Toivottavasti Arla pitää hapatetun kerman valikoimissaan, jotta tähän reseptiin voisi palata myöhemminkin. Tavallisesta kermasta tehtynä kun resepti olisi varmasti turhan makea.

arla lempi hapatettu kerma resepti jälkiruoka

Puolukka-vaniljavaahto

2 liivatelehteä
2 1/2 dl (noin 200 g) puolukoita
1 dl sokeria
2 munanvalkuaista
1 prk (2 dl) Arla Lempi hapatettua kermaa
1/2 vaniljatanko tai 1tl vaniljauutetta
1 1/2 rkl vettä

marenkia koristeluun

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Ota puolukoista puolisen desiä sivuun koristelua varten ja sekoita loppujen joukkoon sokeri. Poraa puolukat sauvasekoittimella soseeksi.

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja toisessa kulhossa kermaa niin, että siihen jää vatkaimesta kuviot. Lisää kerman joukkoon vanilja, joko uute tai siemenet (puolita tanko pitkittäin ja raaputa siemenet sisältä).

Kuumenna vesi ja liuota siihen pehmeät, kuivaksi puristetut liivatteet. Sekoita puolukkasose kermavaahdon joukkoon ja lisää perään liivateneste ohuena nauhana kaataen ja kokoajan sekoittaen. Lisää sekaan vielä valkuaisvaahto varovasti nostellen, jottei ilmakuplat karkaisi.

Annostele vaahto tarjoiluastioihin ja siirrä jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

Koristele ennen tarjoilua marenkimurusilla ja säästämilläsi puolukoilla.

Jos sinulla ei ole vaniljatankoa, eikä vaniljauutetta, voi ne korvata vaihtamalla osa sokerista vaniljasokeriksi. Osta aina vaniljasokeria, jossa on niitä mustia pilkkuja. Pilkut ovat oikeaa vaniljaa kun taas vaniliinisokeri on tehty esanssista eikä ole nähnytkään aitoa tavaraa. Vaniljasokeria voit tehdä myös itse laittamalla käytetyt kuivatut vaniljatangot sokeripussiin.

arla lempi hapatettu kerma resepti jälkiruoka

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.