Testissä: Ägräs Long Drink

Kävin ohimennen Alkossa hakemassa Marsalaa ja Baroloa tulevia projekteja varten ja huomasin hyllyssä jotain jännittävää. Ägräs oli tuonut markkinoille maailman ensimmäisen akvaviittipohjaisen lonkeron, änkerön! Hyllyssä oli vielä viisi pulloa jäljellä, joten pitihän tuota jännittävän vihertävää juomaa napata mukaan pari pulloa (4,78€/pll).

Ägräs distillery on käsityöläistislaamo Fiskarsin Ruukista, joka luottaa tuotteidensa mauissa Suomen luonnon antimiin. Mauissa on mm väinönputkea ja puna-apilaa ja nokkonenhan sopii tähän jatkumoon mainiosti. Tutustuin Ägräsin tuotteisiin kesällä Taste of Helsingissä. Silloin maistelimme heidän akvaviittiään, siitä tehtyä drinkkiä Apteekkaria, johon tämä lonkerokin perustuu, ja tokihan myös GT piti kokeilla. Tislaamon tuotteet yllättivät positiivisesti ja Kyrön Napue sai kyllä vakavan kilpailijan meidän perheen vakio-ginin paikkaan. Akvaviittia en ollutkaan maistanut lähes kahteenkymmeneen vuoteen, ja muistot mausta olivat epämiellyttävät, mutta Ägräsin akvaviitti oli hyvää! Jopa sellaisenaan! Odotukset änkerön suhteen olivat siis kovat.

änkerö nokkonen nokkoslonkero lonkero

Pidin pullon muodosta ja etiketin yksinkertaisuudesta. Pullon pohjalla leijui hieman sakkaa, joka läpinäkyvässä pullossa heiluessaan ei houkutellut. Väri on hailakan vihreä, jotenkin oletin juoman olevan tummempi väriltään.

Akvaviitti, sitruuna, fenkoli ja nokkonen. Melkoinen yhdistelmä. Tuoksu on ensinuuhkaisulla hyvinkin jännittävä. Fenkoli ja lakritsin aromit puskevat läpi sitruunaisuudesta.

Maku on hyvin erikoinen kun ei ole tottunut akvaviittiin. Nokkosta paljon syöneenä en ihan saa kiinni nokkosen mausta, enemmän päälle puskevat fenkolin anis ja lakritsisuus. Suuhun pyörimään jäänyt jälkimaku on mainio!

Mies totesi juoman varmasti jakavan mielipiteitä. Hän ei pitänyt juoman makua raikkaana vaan yllättävän kuivana. Hän suositteli kaikkia maistamaan juomaa, mutta ei itse aio toista kertaa änkeröä ostaa.

Toisen pullon join itse sushin kanssa ja yhdistelmä toimi yllättävän hyvin. Sellaisenaan ei varmastikaan tule jatkossa juotua, mutta kyllä tämä pätevänä ruokajuomana menee. Lonkeroita kun ei muutenkaan tule kulutettua.

änkerö nokkonen nokkoslonkero lonkero

Advertisement

Yksi vastaus artikkeliiin “Testissä: Ägräs Long Drink

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.