Puolukkaa! Puolukkaa kaikkialla!

Mies harrastaa metsästystä. Tänä vuonna sattui niin, että metsästyskaveri ei päässyt tulemaan ja minulla sattui olemaan vapaa viikonloppu. Lähdin siis mukaan metsästysmajalle. Lämmittelin takkoja ja tein ruokaa. Nautin rauhasta metsän keskellä ja keräsin puolukoita. Paljon puolukoita! Niitä oli kaikkialla ja niitä oli paljon! Saaliiksi sain kolme isoa ämpäriä kaunista kypsää metsän kultaa.

Metsästäessämme törmäsimme hirviporukan vanhaan herraan, Mattiin, joka oli pystykorvansa kanssa lintumetsällä. Hän oli itsekin innostunut puolukoista ja kertoi keränneensä jo 50 litraa. Vinkkasi vielä hyvästä paikasta ja reseptistä mehuun. Itse hän ei kuulemma hirvipassissa jaksa juoda koko päivää kahvia, joka alkaa seistessään maistua  pahalta. Matti oli päätynyt juomaan passissa aina puolukkamehua.

puolukkamehu viinihapolla

Puolukoita tuli niin paljon, että loppusijoituspaikan keksiminen kaikille alkoi tuottaa jo ongelmia. Vein osan vanhemmilleni, heidän isoon pakkaseensa mahtuu hyvin ja jos he eivät saa kaikkea syötyä, voin toki auttaa! 😉

Yhden ämpärillisen vein töihin. Työkaveri pyysi jo aiemmin josko minulta liikenisi ylimääräisiä ja muutkin varmasti mielellään ottivat osan niistä. Itselleni jätin osan pakkaseen ja osasta tein mehua.

Ja tässä tulee Matin resepti.

Matin hirvimehu (puolukkamehu)
Valmista mehua tuli n.2,5 litraa

2kg puolukoita
2l vettä
1pss viinihappoa (25g?)

200g sokeria (maun mukaan)

Siivoa puolukoista isoimmat roskat pois. Survo puolukat isohkossa kattilassa (itse surautin pari kertaa sauvasekoittimella). Kaada päälle vesi ja viinihappo. Sekoita ja jätä mehustumaan kannen alle pariksi päiväksi.

Siivilöi mehu kankaan läpi. Lisää sokeria oman maun mukaan ja pullota puhtaisiin mehupulloihin. Säilytä viileässä.

Jos haluat, voit tehdä siivilöintijätteestä hilloa! Älä silloin painele siivilöidessäsi puolukoita ihan kuivaksi. Tee hillo hillosokeripussin ohjeen mukaan, mutta vettä ei tarvitse lisätä.

Vinkki! Laimenna mehua hiilihapotetulla vedellä, saat aikuisten puolukkalimpparia vaikka ruokajuomaksi!

puolukkamehu.jpg

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.