Välineurheilua

Rakastan veitsiä! Etenkin japanilaisia veitsiä. Ne ovat niin kauniita ja istuvat käteen kuin raajani jatkeeksi. Mies on tuonut Japaninretkiltään tuliaisiksi muutaman tuntiessaan mieltymykseni. Nämä kaksi santokua ovat suosikkejani ja saavat myös vierailta ihastuneita huokauksia.

Muutettuamme nykyiseen kotiimme tarvitsin veitsille uuden telineen. Ei tällaisia aarteita laatikossa voi säilyttää! Etsin pitkään sopivaa säilytysratkaisua. Tukki veisi liikaa tilaa kompaktissa keittiössämme, joten seinämagneetti olisi ainoa ratkaisu. Ongelmaksi nousi veitsien herkät terät ja metalliset magneettilistat.

Jotain sivulta löysin puupäällysteisen magneetin, mutta hinta oli päätä huimaava ja pituus vain 40cm. Olisin kaivannut vähän enemmän tilaa veitsilleni. Tämä idea puisesta magneettisia jumittui päähäni. Pakko löytää sopiva sellainen! Google laulamaan ja olin jo lähes tilaamassa ulkomailta välttävää yksilöä kun näin Googlen kuvahaussa jotain mielenkiintoista. Se oli vaalea! Se oli puinen! Ja se oli kotimainen!!

Olin eksynyt vahingossa lohjalaisen Fatwoodin sivuille ( www.fatwood.fi ). Fatwood on yhden miehen pienyritys, joka toimii harrastuspohjalta ja tekee tuotteita tilausten mukaan. Veitsimagneetin hinta oli kohtuullinen ja pituuden sekä materiaalin sai itse valita. Täydellistä! Sain juuri sopivan pituisen magneetin ja asunnon ollessa vaalea väreiltään, päädyin materiaalissa koivuun. Ville vielä kyseli muutamia tarkennuksia materiaaliin ja magneetti laitettiin työn alle.

Magneetti tuli lähimpään Matkahuollon toimipisteeseen ja kiinnitys oli helppo. Lattarauta kahdella ruuvilla kiinni seinään ja magneetti napautettiin kiinni siihen. Magneetit ovat kunnollisia, voimakkaasti kiinni pitäviä ja hyvin viimeistelty puu on kaunis tausta veitsilleni. Seuraavaksi voisin tilata toisen toiselle puolelle keittiötä, johon saisin sakset ja sen sellaiset tarvikkeet. Tai vaikka leikkuulaudan. Tai säilytyslaatikoita. Tai tai tai… Ideoita ja vaihtoehtoja on rajattomasti!

Huom. Fatwoodilla ei ole mitään tekemistä postauksen kanssa. Tilasin magneetin jo kauan ennen blogin perustamista.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.