Täytettyjä tattariohukaisia

Viimeiset kaksi viikkoa on olleet ihan hullunmyllyä. Olen ollut menossa aamusta iltaan, messuilla, töissä, synttäreillä ja yli kolmen tunnin yhtiökokouksissa. Kaiken tämän lisäksi mies on potenut flunssaansa. Tästä syystä blogi jäänyt vähän huonommalle huomiolle ja perjantain drinkkivinkki jäi kirjoittamatta. Mutta nämä tattariletut ovat kiireen keskellä nopea ja maukas ruoka, väliinkin voi oikeastaan laittaa sitä mitä kaapista löytyy. Taikinan voi myös tehdä etukäteen. Se säilyy jääkaapissa ainakin seuraavaan päivään ihan hyvin.

Galettes de sarrasin tattari ohukaiset resepti täytetty suolainen lettu kasvis täyte kinkku muna Comte juusto kuningas osteri vinokas

Tein ohukaisista kaksi vaihtoehtoa, sillä toki halusin tehdä perinteista kinkku-muna-versiota, mutta löysin myös kaupasta upeita kuningasosterivinokkaita, jotka houkuttelivat tekemään myös kasvisversion. Molemmista tuli niin hyviä, etten voinut päättää kummasta pidin enemmän. Käytin näihin Comte-juustoa, mutta mikä tahansa voimakkaampi juusto sopii myös. Juustoa ei mene isoja määriä, joten siihen voi panostaa vaikka olisi pienemmälläkin budjetilla liikkeellä.

Galettes du sarrasin tattari ohukaiset resepti täytetty suolainen lettu kasvis täyte kinkku muna Comte juusto kuningas osteri vinokas

Galettes de sarrasin

4dl tattarijauhoja
2 munaa
2rkl sulatettua voita
5dl maitoa
ripaus suolaa

Sekoita kaikki aineet niin ettei taikinaan jää paakkuja. Anna taikinan levätä ainakin tunti ennen paistoa.

Galettes du sarrasin tattari ohukaiset resepti täytetty suolainen lettu kasvis täyte kinkku muna Comte juusto kuningas osteri vinokas

Lihatäyte

Comte-juustoa
pinaattia
kinkkua
creme fraiche
kananmuna
suolaa ja pippuria

Paista tattariohukainen voissa miedohkolla lämmöllä. Taikinaan pitäisi alkaa muodostua pieniä kuplia. Älä käännä lettua vaan ripottele pinnalle juustoraastetta. Kasaa keskelle kourallinen pinaattia, kinkkua ja muutama nokare creme fraichea. Voit joko rikkoa keskelle munan tai kuten itse tein, paistaa munaa kevyesti ensin pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Käännä letun reunoja keskelle, jotta saat neliömäisen piiraan. Jos haluat kypsemmän munan, voit laittaa letun vielä hetkeksi kuumaan uuniin.

Galettes du sarrasin tattari ohukaiset resepti täytetty suolainen lettu kasvis täyte kinkku muna Comte juusto kuningas osteri vinokas

Kasvistäyte

Comte-juustoa
pinaattia
creme fraiche
sieniä (osterivinokas, herkkusieni tms)
suolaa ja pippuria

Paista sienet ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Paista tattariohukainen voinokareessa kuten lihaversiossa. Raasta pinnalle juustoa ja levitä letun toiselle puolikkaalle pinaattia, creme fraichea ja sienet. Taita ohukaisen täyttämätön puoli täytteiden päälle ja taita sitten puolikas vielä puoliksi, jotta saat kolmiomaisen nyytin.

Galettes du sarrasin tattari ohukaiset lettu kasvis täyte kinkku muna Comte juusto kuningas osteri vinokas

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.