Ylikypsää villisikaa

Löysin Helsingin kantakaupungin Rekosta villisikaa! Pakkohan sitä oli ostaa. Mukaan lähti siis Visun villisialta kilon pala kasleria ja ribsejä. Ribsit teimme jo aiemmin hauduttamalla niitä uunissa tilkassa olutta, kunnes liha irtosi luista ja myöhemmin grillaamalla niihin nätin pinnan. Täydellistä jopa pelkällä suolalla ja pippurilla.

Kasler sai odottaa inspiraatiota pakkasessa hieman pidempään. Löysin netistä ohjeen, jossa kasler paistettiin vain juuri ja juuri kypsäksi. Reseptissä kovasti kehuttiin lihan tekstuuria ja makua, mutta meitä tuo vielä hieman punertava löysä liha ei säväyttänyt. Siispä loppupalalle piti keksiä jotain muuta.

Uuni oli vielä lämmin ja ilta nuori, joten loppu liha sai painua takaisin lämmittelemään. Kiedoin palan folioon ja tuikkasin uuniin. Illalla ennen nukkumaan menoa nostimme käärön kylmään. Seuraavana päivänä liha oli täydellistä! Tätä on saatava lisää!

Pahoittelen kuvan puuttumista, se unohtui ottaa.

Ylikypsää villisikaa kaalipedillä

1kg villisian kasler
puolikas punakaali
2rkl siirappia
muutama porkkana
1 punasipuli
1-2 hapanta omenaa (esim granny smith)
2rkl punaviinietikkaa
suolaa ja pippuria

 

Kastike:

2rkl voita
2rkl jauhoja
2dl riistalientä (fondista)
1dl kermaa
villisian paistolientä
suolaa ja pippuria

Paista huoneenlämpöisestä lihasta pinnat kiinni kuumalla pannulla. Laita pataan tai kääräise folioon ja sujauta 125 asteiseen uuniin. Jos käytät foliota, kannattaa alle laittaa vuoka, sillä yleensä aina foliopaketit vuotavat. Unohda possu uuniin hyväksi aikaa. Meillä possu lämmitteli yhteensä viitisen tuntia. Tässä ajassa villisika kesyyntyy pehmeäksi ja liika rasva sulaa maustaen lihaa entistä mehukkaammaksi.

Sian uinuessa uunissa siivuta kaali ohueksi suikaleeksi ja pyöräytä öljyssä syvässä pannussa tai kattilassa. Lisää päälle siirappi ja anna painua hieman kasaan. Hetken kuluttua lisää paloitellut porkkanat, siivutettu sipuli ja kuutioitu omena. Pyöräytä taas muutaman kerran ja mausta etikalla. Jätä kannen alle hautumaan miedolle lämmölle kunnes kypsää, pehmeää ja ihanaa. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.

Kun sika on valmis, on aika tehdä kastike. Paista jauhoja hetki voissa ja lisää sitten riistaliemi ja kerma. Kuori suurimmat rasvat pois villisiasta valuneista nesteistä (toki voit käyttää myös kaiken, jos haluat) ja lisää kastikkeen joukkoon. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Jos kastike on liian paksua, lisää riistalientä. Jos taas liian ohutta, anna sen kiehua hiljalleen hetki tai käytä valitsemaasi suurustetta.

Meillä liha oli kylmää ja se piti lämmittää ennen ruokaa, joten paistoin kaslersiivut kuumaksi ja rapeapintaiseksi pannulla omassa rasvassaan, jonka keräsin jäähtyneen paistoliemen pinnalta.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.